Menu

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Aralik Ayi Belediye Meclis Toplantisi Yapildi

Yazdır / Tarih: 2014-12-05

 

  Bursa büyüksehir Belediyesi’nin Aralik ayi belediye meclis toplantisi yapildi. Belediye Baskani Neset Çaglayan ve Büyüksehir Meclis üyelerinin katildigi Aralik ayi meclis toplantisinda Orhangazi’yle ilgili 4 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi.

           2015 YILI BÜTÇESINE ONAY

  Büyüksehir Belediyesi’nin Aralik ayi meclisinde Orhangazi Belediyesi’nin 2015 yili bütçesi onaylandi. Orhangazi Belediye Meclisinde daha önce görüsülerek karara baglanan 49 milyon 293 bin TL’lik tahmini bütçesi, Büyüksehir tarafindan onaylandi.

            ORTA ÖGRETIM BINASI IÇIN PLAN TADILATINA ONAY

   Büyüksehir Belediye Meclisinde Orhangazi’yi ilgilendiren bir diger gündem maddesi de Eyüp Topçu Anadolu lisesi yaninda bulunan arsanin plan tadilati ile ilgiliydi. Anadolu Lisesi yanindaki arsa üzerine yapilmasi planlanan yeni okul binasi ile ilgili kamulastirma ve plan degisikligi maddesi de Büyüksehir Meclisinde onaylandi.

           ADLIYE IÇIN LOJMAN VE SPOR SALONU

  Büyüksehir Meclisi’nin bir baska maddesi ise TOKI bölgesinde bulunan Anadolu Ögretmen Lisesi’nin yanindaki arsa ile ilgiliydi. Bu arsanin bir bölümünün Adliye Personeli için lojman yapilmasi ve okula tahsis edilmek üzere spor salonu yapilmasi için gerekli olan plan tadilati onaylandi.

           ÇÖP TRANSFER ALANINA ONAY

  Orhangazi belediye meclisinde daha önce görüsülerek karara baglanan bir diger madde ise Çöp Transfer merkezi konusundaydi. Orhangazi Karsak bölgesinde düsünülen ve nakil için planlanan Çöp Transfer Merkezi de onaylandi. Belediye Baskani Neset Çaglayan Karsak bölgesinde kurulacak olan Transfer Merkezi ile bölgedeki çöpler bu alanda kisa süreli olarak depolanip büyük araçlarla baska bölgelere tasinmasini saglayacak bir alan olacagini belirterek, Karsak bölgesindeki çöp transfer alani bir depolama alani olmayacak. Küçük araçlarla bu bölgede toplanacak olan çöpler buradan daha büyük araçlarla kisa süreli beklemelerle baska asil çöp depolama alanlarina tasinacak dedi. 

Diğer Haberler