Menu

Bursa'da Kapsamlı Deprem Tatbikatı: Yerel ve Destek Ekipler Seferber Oldu

Yazdır / Tarih: 2024-06-07

6 Haziran tarihinde Bursa'da geniş çaplı bir TAMP bölge düzeyi saha tatbikatı düzenlendi. Bursa genelini kapsayan tatbikatta, olası Bursa depremine karşı hazırlık amacıyla yerel arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları (STK) ve destek illerden gelen AFAD müdürlükleri ile birlik müdürlükleri yer aldı. Toplamda Bursa'nın 12 ilçesini kapsayan tatbikat, merkez üssü Gemlik olarak belirlenen bir senaryo üzerinden gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, Orhangazi AFAD yönetim merkezi oluşturuldu. Orhangazi’deki konuşlanma alanında yerel arama kurtarma ekibi olan Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) ile destek ili olarak Sakarya AFAD Birlik Müdürlüğü ve Sakarya yerel destek ekipleri görev aldı. Tatbikat süresince ekipler, koordinasyon ve müdahale becerilerini test ederek olası bir depreme karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, tatbikat hakkında yaptığı açıklamada, "Bu tür tatbikatlar, olası bir deprem durumunda hızlı ve etkili müdahale edebilmemiz için hayati öneme sahiptir. Orhangazi Belediyesi olarak her zaman hazırlıklı olmalıyız ve bu tür işbirlikleriyle ekiplerimizin yetkinliğini artırmayı hedefliyoruz. Bu düşünceyle göreve geldiğimiz günden itibaren Orhangazi Belediyesi arama kurtarma ekibimiz OBAK’ı sürekli yeniledik teknik ve eğitim açısından geliştirdik ve Allah göstermesin ama olası bir deprem için hazır tuttuk. Sakarya'dan gelen destek ekipleri ile birlikte koordineli bir çalışma gerçekleştirdik ve bu, bölgesel dayanışmanın gücünü bir kez daha gösterdi. Katkı sağlayan tüm ekiplere teşekkür ederim," dedi.

Bu büyük tatbikat, hem yerel hem de bölgesel düzeyde arama kurtarma operasyonlarının etkinliğini artırmayı ve farklı ekipler arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçladı. Katılımcı tüm ekipler, senaryo gereği farklı görevlerde yer alarak gerçekçi bir deprem durumuna karşı hazırlıklarını pekiştirdi.

Diğer Haberler