Büyük Fırsat İçin Son Hafta

Yazdır / Tarih: 2023-05-23

Orhangazi Belediyesi bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasıyla ilgili, kanunda başvuru için son günlere yaklaşılmasından ötürü ve vatandaşların bu avantajlardan faydalanmasını sağlamak nedeniyle bir açıklama yaptı.  Mali Hizmetler Müdürlüğünce yapılan açıklamada“ 12.03.2023 tarih ve 32130 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7440 sayılı  “BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”  kapsamı uyarınca Belediyemize 31/12/2022 tarihinden önce (bu tarih dâhil), Emlak Vergileri, Çevre Temizlik Vergisi, Kira Borcu, İdari Para Cezaları gibi borçları bulunan mükelleflerimiz 7440 sayılı kanun kapsamında yapılandırma işlemlerini yaptırmak için 31 Mayıs 2023 mesai bitimine kadar Belediyemiz Emlak - Tahsilat servisimize müracaat ederek borçlarını peşin yâda maksimum 48 aya kadar taksitlendirme yaptırabilirler.  Bu kanun uyarınca 31.12.2022 tarihinden önce (bu tarih dâhil) İdari Para Cezası (Encümen Para Cezaları) borcu olan vatandaşlarımız borçlarını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar peşin ödemeleri durumunda %25 indirimden faydalanacaklardır.

Bu yapılandırma kapsamında taksit ödemeleri önceki yıllarda olduğu gibi 2’şer aylık dönemler halinde olmayıp; taksitler her ay aylık ödeme şeklinde yapılacaktır. Ayrıca Emlak Vergileri, İşyerlerine ait Çevre Temizlik Vergileri ile İlan ve Reklam Vergisi 1. taksit ödeme süreleri de 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ereceğinden vatandaşlarımızın borç yapılandırması yâda vergi ödemelerini yapmak için son güne kalmamaları rica olunur.“ bilgilendirmeleri yapıldı.