Menu

BüyükAile Buluşmasının Yıldızlarından Birisi de OBAK Oldu

Yazdır / Tarih: 2024-01-23

Orhangazi Belediyesi’nin BüyükAile projesi kapsamında düzenlediği birinci büyük buluşma, yoğun ilgi gördü. Etkinlikte Stantları arasında öne çıkanlardan biri, Orhangazi Belediyesi’nin Arama Kurtarma Ekibi OBAK’ın standı oldu. OBAK, BüyükAile çerçevesinde açtığı standında çalışmalarını ve verdiği eğitimleri vatandaşlara aktarırken, fotoğraf sergisiyle de dikkat çekti. BüyükAile buluşmasında OBAK’a gönüllü katılımlar da gerçekleşti. Ekip ziyaretçi çocuklara deprem oyun seti hediye etti.

Belediye Başkanı Bekir Aydın Döneminde Afetlere Hazır Duruma Getirildi

Belediye Başkanı Bekir Aydın döneminde hem eğitim hem de donanım açısından geliştirilen OBAK, her türlü afete karşı hazır duruma getirildi. Arama Kurtarma Ekibi 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde aktif görev alarak birçok vatandaşın hayata tutunan eli oldu. OBAK ayrıca ilçedeki okullarda afetlere karşı eğitimler de vererek, bu kapsamda 8000 öğrenciyi bilgilendirdi.

Orhangazi Belediyesi’nin başarılı projesi, hem Orhangazi‘de yaşayan vatandaşlar arasında güven ve dayanışma duygularını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekiyor, hem de Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde görev yapmaya hazır durumda olarak ülke genelindeki arama kurtarma kapasitesine destek veriyor.

Diğer Haberler