CADDE VE SOKAKLARA TAZYİKLİ SU TEMİZLİĞİ YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2015-12-01

Temiz ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarını sürdüren Orhangazi Belediyesi Caddeleri tazyikli su ile yıkayarak toz ve çamurdan arındırıyor. İlçe merkezi’nde bulunan işlek Caddelerde yapılan yıkama işleminden sonra temizlik ekipleri tarafından kenar caddeler yıkanıyor. Sabah saatlerinde Orhangazi Cumhuriyet Alanı’nda yıkama işlemine başlayan ekipler tarafından, Yalova Caddesi’nin Cumhuriyet Alanı’na kadar çevre temizliği yapılarak yıkandı. Tıkanan kanalların temizlenmesi ile birlikte, çevre temizliği yapılarak kaba çöpler toplandıktan sonra tazyikli su ile yıkanan Caddede biriken çamurlar küreklerle toplandıktan sonra traktörlerle İlçe dışına taşınıyor.

Çalışmaları yerinde takip eden yetkililer, Halkın genel sağlığını ilgilendiren konularda hassas davranarak temizliğe gerektiğinden fazla önem gösterdiklerini belirtti. Temizlik konusunda duyarlı davranarak Belediyenin çalışmalarını kolaylaştırmak için halktan destek istediklerini dile getiren yetkililer, göreve başladığımız günden bu yana temizlik çalışmaları konusu da sıkı bir denetim ve uygulama hayata geçirdik. Temizlik işleri ekiplerimiz tarafından ortak bir şekilde yürütülen çalışmalarda ana caddeler başta olmak üzere çarşı merkezine yakın bulunan cadde ve sokaklarda çöpler toplandıktan sonra tazyikli suyla yıkanarak ter temiz hale getiriliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte yol kenarları ve kanallarda biriken çöpler nedeniyle çevreye yayılan koku ve hastalığın önüne geçmek amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir dedi.