Menu

ÇAĞLAYAN 2 YILI DEĞERLENDİRDİ

Yazdır / Tarih: 2016-04-04

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, düzenlediği özel bir organizasyon ile teşkilat mensupları ve basın mensupları ile bir araya gelerek 2 yılı değerlendirdi. 30 Mart 2014’de yerel seçimleri AK Parti’nin tüm kademeleri ile birlikte büyük bir seçim zaferi yaşadıklarını hatırlatan Çağlayan, o gün büyük zaferler elde ettikleri teşkilat mensupları ile bundan sonraki dönemde de aynı şekilde bu aziz millete hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.

24 MİLYON BORÇLU, GELİRLERİ DÜŞEN BİR BELEDİYE DEVRALDIK

Orhangazi’de göreve geldiklerinde, 2009-2014 yılları arasındaki süreçte ilçemizde başlatılan alt yapı çalışmalarını kenara bıraktığınızda, çok da fazla göze gelen, şu da yapılmıştı diyebileceğimiz hiçbir hizmetin olmadığı bir dönemden sonra göreve geldik. Dolayısıyla beklentilerin çok yüksek olduğunu da biliyorduk. O günkü belediyemizin 18 milyon TL’lik bir borcu, buna mukabil kapatılan belde belediyelerimizden Yeniköy Belediyesi hariç toplamda 6 milyon, toplamda 24 milyon TL’lik bir borç yükü ile devraldığımız bir belediyeyi devraldık. Tabi sadece sıkıntı bu olsa buna da razıydık. Ama Büyükşehir yasası Orhangazi Belediyesi’nin de yasal mevzuattaki olumsuz şartları ilk başlarda yaşadık dedi. Çağlayan, Rakamsal olarak belirterecek olursak, göreve geldiğimizde bir önceki ay merkezi bütçeden Orhangazi Belediyesi’ne gelen pay 2 milyon 300 bin TL’ydi. Sonra yasal değişiklikten sonra bu pay 700 bin TL’ye düştü. Bir anda gelir 3,5 kat azaldı. Önemli gelir kalemlerimiz de yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıldı. Dolayısıyla bir taraftan borç yükü, diğer taraftan gelirlerin düşüklüğü ilk başlardan biraz canımızı sıksa da, gerçekler bu dedik ve işe koyulduk. Nüfusumuz 54 bindi. Sonrasında 80 binlik bir nüfusa hizmet veriyoruz. 6 mahalleye hizmet verirken, şu anda 31 mahalleye hizmet veriyoruz. Bu alan genişlemesi ile birlikte işimizin güçleştiğini de zaman içinde farketmeye başladık. Ama bu bizi asla yıldırmadı. Kapanan belde belediyelerinden 64 arkadaşımız da Orhangazi Belediyesi kadrosuna dahil edildi dedi.

EN ÖNEMLİ MESELEMİZ ALT YAPI VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARIYDI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan göreve geldikleri andan itibaren önlerinde duran en büyük meselenin alt yapı çalışmaları olduğunu belirterek, biz göreve geldiğimizde alt yapı çalışmalarında ortalama yüzde 50’lik bir çalışma yapılabilmişti. Hepimiz hatırlayacağız şehrin her tarafı savaş alanı gibi, her tarafı kazılmış, 1 metrekare dahi kapatılan, asfalt yada parke taşı döşenen nokta yoktu dedi.


ORHANGAZİ BELEDİYESİ TARİHİNDE YAPILANDAN DAHA FAZLA ASFALT VE PARKE YAPTIK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, göreve geldikten sonra 2 yıllık dönem içerisinde büyük bir asfalt ve parke hamlesi başlattıklarını belirterek, bunu bazen toplantılarda dile getiriyorum. Bu mübalağa yada abartı olarak kabul edilmesin, belki durumun anlaşılması için vurgu yapıyorum; Orhangazi Belediyesi 1893 yılında kurulmuş olan bir belediye. Yaklaşıp 123 yıllık bir belediye. 123 yılda Orhangazi’de büyün belediye başkanlarımız ne kadar asfalt yaptılarsa, ne kadar satıh kaplama yaptılarsa, ne kadar parke ve kaldırım çalışmaları yaptılarsa, biz 2 yılda bunların tamamını yaptık. Böyle bir çalışma süreci geçirildi. Yaşanılan sıkıntılarla birlikte şu geçen 2 yıllık süreçte yapılan hizmetlerin bu karşılaştırma ile daha iyi anlaşılabileceğini söyleyebiliriz dedi.

400 BİN TON SICAK ASFALT

Başkan Çağlayan, 2 yıllık dönemde ilçe genelinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe genelinde toplam 400 bin m2’lik sıcak asfalt, 200 bin m2’lik de satıh kaplama asfalt çalışması yaptıklarını, yaklaşık 150 bin m2’de parke ve kaldırım çalışmasını hayata geçirdiklerini belirterek bu tempoda devam ederek bu noktalara geldik. Artık bitme noktasına getirdik. İnşallah haziran ayı gibi tüm asfaltlamalar tamamlanmış olacak dedi.

2 YILLIK DÖNEMDE YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha sonra slayt gösterisi eşliğinde 2 yıllık dönemde hem merkez ilçelerde hem de dış mahallelerde Fen işleri birimi ile bir çok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti. Çağlayan, Okullar, camiler, Kuran Kursları park bahçeler başta olmak üzere her yere dokunduk. Çocuk parklarımız ve diğer park alanlarında tepeden tırnağa yenileme çalışması yaptık. Yeni dönemde bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek dedi.

BELEDİYESPOR VE SPOR ALANLARI

Başkan Çağlayan, göreve geldikten sonra Belediyespor’u yeniden faaliyete geçirdiklerini belirterek, Belediyesporumuz bünyesinde 9 farklı branşta 700’e yakın lisanslı sporcumuz bulunuyor. Bunun yanı sıra başta Orhangazispor olmak üzere ilçemizdeki tüm amatör futbol kulüpleri ve diğer amatör branşlara her daim destek olduk, olmaya devam edeceğiz. Sporda tesisleşme yolunda da ciddi adımlar attık. Bugüne kadar suni çim saha, spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve semt sahaları inşasına başladık. Yeni semt sahalarımızı da önümüzdeki süreçte hayata geireceğiz dedi.


SOSYAL YARDIMLARI ARTIRDIK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belediye olarak sosyal yardım oranlarını da geçmiş döneme oranla daha da artırdıklarını belirterek, günlük sıcak yemek yardımından, kuru erzak yardımına, evde sağlık hizmetinden, evde bakım ve temizlik hizmetine, ev tamir ve bakım onarımından, kömür yardımına, sevgi marketten, cenaze hizmetlerine kadar her alanda sosyal yardımlarımızı sürdürüyoruz dedi.

NADIR VE KALE YENİDEN KAZANDIRILDI

Belediye başkanı Neşet Çağlayan, göreve geldiklerinde farklı kişilerce işletmeciliği yapılan Nadır Sosyal Tesisler ile Kale’nin yeniden Orhangazi Belediyesi’ne kazandırıldığını belirterek, Nadır’da yeniden düzenleme çalışmaları yaptık ve son aşamaya geldik. Kale için ise Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte modern bir sosyal tesisi hayata geçireceğiz dedi.

2016 VE SONRASI YATIRIMLARIN BAŞLAYACAĞI DÖNEM OLACAK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, sosyal, kültürel, fen işleri ve diğer tüm müdürlükler vasıtası ile ilçede yapılan çalışmaları anlattıktan sonra 2016 ve sonrası için planlanan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başkan Çağlayan, Kale Sosyal Tesisleri, Kültür Merkezi, Balgöç Sosyal Tesisleri, Göl Sahil Projesi, Kent Meydanı ve Cumhuriyet Alanı düzenlemelerinin önümüzdeki süreçte hayata geçirileceğini ifade etti. Çağlayan sunumunun son bölümünde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milletvekili İsmail Aydın, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Orhangazi teşkilat mensupları ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek sunumunu tamamladı. Programın son bölümünde teşkilat mensupları ve meclis üyeleri toplu fotoğraf karesinde bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

Diğer Haberler