CAĞLAYAN ENGELLİ ASKERLERİ BİRLİKLERİNE UĞURLADI

Yazdır / Tarih: 2016-05-13

Türk Silahlı Kuvvetlerinin birkaç yıldır başlattığı uygulama kapsamında bir günlük temsili askerlik için silah altına alınan Engelli Gençler, askere uğurlandı. Orhangazi’de 12 genç engelli sabah erken saatlerde bir günlük askerlik yapacakları Bursa Alay Komutanlığı’na uğurlandı. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Askerlik Şubesi başkanı Per.Kd.Ütğm.Gökhan Su, Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem, Sakatlar Derneği Başkanı Emrullah Akçay ve Askere giden gençlerin aileleri, temsili askerlik için askere giden gençleri dualar ve "En büyük asker bizim asker" sloganları ile uğurladı.

DUALAR EDİLDİ

Sabah aileleri ile birlikte Cumhuriyet Alanı’nda buluşan Engelli Gençlere protokol üyeleri de eşlik etti. Atatürk Anıtı’nın önünde asker selamı veren engelli gençler için daha sonra dualar edildi. Duaların ardından askerler protokolü selamladıktan sonra otobüs ile Bursa’ya hareket etti. Engelli Gençler 1 gün askerlik yaptıktan sonra terhis edilecekler.