Menu

ÇAĞLAYAN MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINI ZİYARET ETTİ

Yazdır / Tarih: 2016-01-22

Orhangazi Belediyesi, BUSMEK ve EML arasında imzalanan Mesleki Eğitim Kurs protokolü sonrasında CNC, Argon ve Gazaltı Kaynak Kursları başladı. BUSMEK  tarafından organizasyonu yapılan ve Orhangazi Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde okuldaki usta öğreticiler nezaretinde devam eden kursların ziyaretçileri Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, BUSMEK Kurs Koordinatörü Eyüp Arda, BUSMEK Orhangazi Müdürü Murat Kocabey ve Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Türkyılmaz, EML atölyelerinde devam eden kursları ziyaret etti.

 

SANAYİCİNİN İHTİHACI OLAN ARA ELEMAN

Mesleki Eğitim Hamlesi kapsamında açılan CNC, Gazaltı ve Argon Kaynağı kurslarındaki kursiyerleri ziyaret eden Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, aynı zamanda mezunu olduğu EML’deki kurslar ile ilgili bilgi aldı. EML usta öğreticileri Belediye başkanı Çağlayan ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun’a bilgi verdi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin bir sanayi kenti olduğunu hatırlatarak, açılan bu kurslar sayesinde sanayicimizin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını da karşılamış olacağız dedi. Çağlayan, açılan 3 branştaki kursun da sanayi için önemli ara elemanlar yetiştireceğine de inandığını belirterek, çalışma hayatında artık mesleki eğitim şart. Kalfa ve ustalık eğitimleri ve bu kurslar sonunda verilecek belgeler ile iş hayatında kendilerine de yer bulabilecekler dedi. Belediye olarak eğitime destek vermeye çalıştıklarını belirterek, eğitime bir çok alanda katkı sağlıyoruz. İlk kez bir mesleki eğitim kursu ile ilgili bir çalışmamız oluyor. Şu anda devam eden kurslara ilave olarak bu kursların ardından yenileri de devam edecek. Bu kurslar konusunda BUSMEK ve Endüstri Meslek Lisesi idarecilerimiz ve usta öğreticilerimizin büyük emeği var. Bu emeklerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

 

KARATOSUN: USTALIK BELGESİ ŞART

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, günümüz koşullarında hangi meslek dalında olursa olsun, kalfalık yada usta öğretici kurs belgeleri son derece önemli. Mesleki Eğitim Konusunda destek olan Orhangazi Belediyesi ve BUSMEK’e de teşekkürlerimizi sunuyorum dedi. Öte yandan Mesleki Eğitim Kurslarının sonunda yapılacak olan sınavlar sonrasında başarılı olan kursiyerlere BUSMEK ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurs bitirme belgesi verilecek. 

 

 

Diğer Haberler