Menu

ÇAĞLAYAN VE EKİBİ KALE SOSYAL TESİSİ İNCELEDİ

Yazdır / Tarih: 2016-02-26

Orhangazi’de yıllar önce yapılan ve bir türlü kullanıma kazandırılamayan Kale bölgesinin Orhangazi halkına kazandırılması ve bölgeye bir sosyal tesis inşa edilmesi ile ilgili olarak Orhangazi Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan yeni Kale Sosyal Tesislerin bulunduğu alan ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü ve diğer bürokratik çalışmalarda sona gelinirken, hafta içi Ankara’da konu ile ilgili olarak Orman Genel Müdür yardımcısı Ahmet İpek ile bir araya gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kale’nin bulunduğu alan ile ilgili mevzuat düzenlemelerini masaya yatırmıştı.

DOĞAL KORUMA VE MİLLİ PARKLAR BÖLGE MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BURFAŞ tarafından projesi hazırlanan Kale Eğitim ve Sosyal Tesisleri’nin inşaatına başlanabilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında dün Orhangazi’ye gelen Doğal Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Müdürü Yahya Güngör ve BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve teknik personel ile Kale bölgesinde incelemelerde bulundu.


10 MİLYON TL’LİK YATIRIM YOLDA

BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, Kale bölgesinin Orhangazi’nin en güzel bölgelerinden birisi olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak biz bir proje hazırladık. Projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz dedi. Kale Eğitim ve Sosyal Tesisleri ismi ile yapılması planlanan projenin 10 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu da belirten Muhammet Gümüşsoy mevcut alan ile ilgili mevzuat düzenlemelerinin yapılmasının hemen ardından projenin inşasına başlayacağız dedi.


ÇAĞLAYAN; PROJE BÖLGEYE HİZMET EDECEK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, hayata geçirilecek olan projenin sadece Orhangazililere değil, dışarıdan ve bölgeden gelecek binlerce insana da hizmet edeceğini belirtti. Çağlayan, sadece Kale Sosyal Tesis Projesi değil, projenin bir bütünlük içereceğini, Kale bölgesinin ağaçlandırmalarının yapılması ve mesire alanlarının oluşması ile büyük bir cazibe merkezi olmasını hedefliyoruz dedi.

 Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler