ÇAĞLAYAN'DAN 29 EKİM MESAJI

Yazdır / Tarih: 2016-10-28

Çağlayan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Mesajı
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin ilanının milletin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna vurgu yapan Neşet Çağlayan, bağımsızlık söz konusu olduğu zaman canını hiçe sayan bir toplum olarak Türk milleti için Cumhuriyet’in ilanı bir milattır, bir dönüm noktasıdır dedi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 93.yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; 93. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Milletimizin ortak iradesi ve büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bir bağımsızlık ve özgürlük zaferidir. Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek en büyük vazifemizdir. Milli iradenin ve demokrasinin en büyük teminatı olan, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını; saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Bugün bize miras bırakılan bu destansı tarihe ve Cumhuriyetimize sadakatle sahip çıkıyoruz. Bizden istendiği gibi Türk istiklalini ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet koruyacak ve daima ileriye taşıyacağız. Milletimizin birlik ve bütünlüğü karşısında hiçbir hain emel ve hiçbir bölücü güç Cumhuriyetimize zarar veremeyecek, Türk Milleti’nin güçlü iradesi karşısında tutunamayacaktır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık ve huzur dolu günler diliyorum” Başkan Çağlayan mesajını şu şekilde tamamladı: Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir: Çünkü; Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.