Menu

Çakirli'ya Termal Turizm ve Konut Alani

Yazdır / Tarih: 2014-12-10

 

   Orhangazi Belediyesi Aralik ayi Belediye Meclis toplantisinin ikinci oturumu yapildi. Aralik meclisinin ikinci oturumunda en önemli konularin basinda ise Çakirli’da planlanan Termal Turizm Hizmet alani ile konut alani konusunda düsünülen plan degisikligi olusturdu.

            PLAN DEGISIKLIGI OY ÇOKLUGU ILE ALINDI

  Orhangazi Belediyesi’nin Aralik ayi meclsi toplantisinin geçen hafta Persembe günü yapilan oturumunda ilk olarak gündeme gelen ve Imar komisyonuna havale edilen plan degisikligi maddesi, Imar Komisyonu’nda görüsülerek karara baglandi. Komisyon raporu ise dün yapilan meclis ikinci oturumunun gündemine sunuldu. Yapilan oylama sonrasinda Çakirli’da 110 bin m2’lik arsada planlanan plan degisikligi Ak Partili üyelerin kabul, Demokrat Parti, MHP ve CHP’li üyelerin ret oylarina ragmen oy çoklugu ile kabul edildi.

            TERMAL TURIZM VE KONUT ALANI

   Söz konusu plan degisikligi uyarinca, Orhangazi’nin Çakirli Mahallesinde bulunan belediyeye ait 110 bin m2’lik arsanin 62 bin m2’lik bölümü plan degisikligi sonrasinda Termal Turizm Alani, 20 bin m2’lik alani Konut Alani, kalan 38 bin m2’lik alani ise Park ve Yesil alan olarak plan degisikligine eklenmis oldu. Buna göre Çakirli’da planlanan Termal Turizm Hizmetleri de bu degisiklikle birlikte yapilabilecek. Buna ilave olarak TOKI tarafindan yapilmasi planlanan yeni konutlar da 20 bin m2’lik konut Alanina insa edilebilecek. Arsanin kalan bölümü ise park ve yesil alan olacak. 

Diğer Haberler