ÇANAKKALE PROGRAMINA MUHTEŞEM FİNAL

Yazdır / Tarih: 2015-03-19

Orhangazi Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100.Yılı ve Şehitler Günü nedeniyle özel bir gece düzenledi. Çanakkale Zaferi’ni tüm yönleri ile anlatan ve Eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu tarafından yazılan “Gençleşen Türküler Proje Topluluğu” tarafından sahnelenen Müzikal Tiyatro oyunu İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Garnizon Komutanı Yzb.Ogün Demir, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem, Askerlilk Şubesi Başkanı Per.Ütğm.Gökhan Su, Şehit aileleri ve çok sayıda vatandaşın izlediği gece Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın açış konuşması ile başladı. Çağlayan, Çanakkale Zaferi’nin 100.Yıldönümünü kutladıklarını belirterek, gün boyu Çanakkale Zaferlerini anlatan çok sayıda programa iştirak ettik. Bu duygu ve maneviyat dolu zaferi bir kez daha yaşayacağız. İnşallah Çanakkale Zaferi’nin ruhunun her ferdimizin içinde yaşadığı bir Türkiye’de yaşamak hepimize nasip olur dedi. Daha sonra söz alan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Çanakkale Zaferinin dünya harp tarihine geçmiş bir destan olduğunu belirterek, destan kelimesinin tam karşılığı Çanakkale’dir dedi. Programda daha sonra Müzikal Tiyatro’nun yazarı eski milletvekili Faruk Ambarcıoğlu Çanakkale Savaşlarının öncesi ve sonrasını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

OYUNCULARDAN HARİKA PERFORMANS

Konuşmaların ardından Gençleşen Proje grubu tarafından Çanakkale Zaferlerini ve büyük zaferde yaşanan farklı hikayeleri anlatan müzikal tiyatroyu sahnelediler. Tiyatro Gösterisinin bir bölümünde ise Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, oyun arasında Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri İçin şiirini okudu, oyunda rol aldı. Program sonunda ise tiyatro ekibi ve Başkan Çağlayan’ın performansı ayakta alkışlandı. Program bitiminde protokol üyeleri tarafından oyunda rol alan oyuncular ve oyunun yazarı Faruk Ambarcıoğlu’na plaket ve çiçek takdim edildi.