Menu

ÇANAKKALE ZAFERİ İÇİN MUHTEŞEM GECE

Yazdır / Tarih: 2016-03-21

Orhangazi Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıl Dönümü ve Şehitler Anma günü nedeniyle Orhangazi Kapalı Spor Salonu’nda ‘Çanakkale’den Dumlupınar’a Vatan’ adlı programı düzenledi. Programa Orhangazi İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Garnizon Komutanı vekili Personel Üsteğmen Gökhan Su,  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve çok sayıda Orhangazili vatandaş katıldı.


‘HİÇBİR ZAMAN BOYUNDURUK OLMADIK, OLMAYACAK’

Programda selamlama konuşmasını yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kötü günlerin geride kalacağını belirterek‘Ülke olarak yüreğimizin yandığı kalbimizin buruk acılar ile dolu olduğu günleri yaşıyoruz. Ama bundan 101 yıl önce olduğu gibi yine bu millet kendisi için zor gibi gözüken bu şartlardan yine tarihinden aldığı o vakur ile inşallah başı dik bir şekilde çıkacaktır. Çanakkale zaferi sıradan bir savaş değildi. Bunu sürekli her platformda her ortamda anlatıyoruz. Bir şekilde dünyanın bütün güçleri ile küçük bir karaya saldırması ile birlikte aslında orada yok etmek istedikleri o asil Türk milleti idi. Ama tük milleti tarihinden ve damarlarındaki asil kandan aldığı güçle 250 binin üzerinde şehit verme pahasına da olsa vatan toprağına asla düşman ayağı değdirmedi. Hiçbir zaman boyunduruk altında olmadık olmayacağız da. Sevgili Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İnşallah bu dört an vazgeçilmezimizin var olduğu bir ülke coğrafyası inşallah orada yaşayanlar için her zaman olduğu gibi Anadolu olacak. Her zaman oluğu gibi sıcak bir yurt olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olma üzere, şehit düşen bütün şehitlerimizi, terör mağduru olan terörden dolayı şehit düşen bütün vatandaşlarımızı rahmetle minnetle anıyorum.’diye konuştu.


NEFESLER TUTULDU

Ahmet Coşkun’un hazırlayıp sunduğu program katılımcılar tarafından büyük ilgi ile izlendi. Çanakkale’ savaşına katılanların yaşamlarından, Çanakkale’den Dumlupınar’a kadar her yörenin farklı kültürünü derleyen görsel etkinlikler ve okunan şiir ve türküler ile özleştirilen folklor gösterileri büyük alkış aldı.

SEYİT ONBAŞI GÖSTERİSİ SALONU AYAĞA KALDIRDI

Programın en can alıcı noktası ise Çanakkale Savaşı’nda büyük top mermisini sırtına alarak namluya süren Seyit Onbaşı’nın canlandırıldığı bölüm oldu. Programa katılan vatandaşlar sahneye çıkan Seyit Onbaşı kılığındaki oyuncuyu büyük alkışla karşıladı. Sırtına besmele çekerek mermiyi yükleyen Seyit onbaşı salonu resme ayağa kaldırdı. Program, çeşitli folklor gösterilerine eşlik edilen şiirler ile devam etti. Program sonunda Belediye Başkanı Neşet Çağlayan gösterilerden etkilendiklerini dile getirerek Ahmet Coşkun ve ekibine teşekkür etti. Başkan Çağlayan Coşun ve ekibine çini ile çiçek takdim etti. Çağlayan’a ile Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’da eşlik etti.

 

Diğer Haberler