Menu

"Çanakkale'de Bir Elif" Adlı Oyun Sahnelendi

Yazdır / Tarih: 2015-03-20

 Kent Konseyi Tiyatro Çalışma Grubu ikinci kez sahneye çıktı. Orhangazili gençlerden oluşan ekip kendilerinin yazıp oynadığı “Çanakkale’de Bir Elif” adlı dram oyununu Koç İlk/Orta Okulu salonunda sahneledi.

İzleyicilerin salona sığmayıp, ayakta izlemek zorunda kaldığı “Çanakkale’de Bir Elif”i Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin, Meclis Üyesi Serkan Ateş ve Kent Konseyi Başkanı Nizamettin Alkan ve Genel Sekreter Cem Alpay da seyretti.  

   HEM AĞLATTI HEM GÜLDÜ

 Çanakkale savaşını ve cephede savaşırken şehit düşen bir askeri ile yolunu bekleyen ailesini anlatan oyun izleyicileri oldukça etkiledi. Cephedeki askerlerin diyalogları ile gülen izleyiciler, Türk ordusunun üstün zekâsının canlandırıldığı sahnelerde gülerken, şehit düşen askerin ailesinin yaşadıklarını izlerken ise gözyaşlarını tutamadı.

  AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 Kent Konseyi Tiyatro Çalışma Grubu üyelerinin yazıp oynadığı “Çanakkale’de Bir Elif” oyunun ışık ve ses yönetimini de yine gençler kendileri yaptı. Uğur Çorak’ın yazdığı oyunda; Tuğyar Varol ses-ışık tasarımında yer alırken, Halil İbrahim Yazılan dekor tasarım ile seyirci karşısında çıktı. Oyuncu kadrosunda 8 yaşındaki Ecem Çalım başrol oyuncuları arasında yer alırken, Volkan Kızmaz, Kadir Aydın, Cihat Emre Çetinkaya, Tunahan Kavcı, Mukaddes İlmen, Fatma Zehra Ceylan, Abdullah Yıldız, İremnur Aslantay, Elif Yalçın ve Uğur Çorak da oyuncu olarak sahne aldı. Teknik kadroda ise;  Tuğyar Varol, Halil İbrahim Yazılan, Sevgi Karacaoğlu, Aylin Korkusuz ve Duygu Kaynar görev aldı.

 Oyunun yönetmenliğini ise 15 yılı aşkın süre önce Orhangazi’de tiyatroya destek veren usta oyuncu ve yönetmen Cihan Büyükışık yaptı.

 İzleyiciler muhteşem bir oyun sahneleyen gençleri dakikalarca ayakta alkışladı.

  BAŞKAN ONURLANDIRILDI

 Program sonunda seyirciyi selamlayan oyuncular kendilerine destek veren Cihan Büyükışık ve Kent Konseyi Başkanı Nizamettin Alkan’ı sahneye davet edip alkışladılar. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da sanata verdiği desteklerden dolayı çiçek ve alkışlarla onurlandırıldı.

  ÇAĞLAYAN; “DUYGULANDIK”

 Oyunu izlerken duygulu bir gece yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Çağlayan, “Çanakkale zaferinin 100. İftihar yılını kutluyoruz. Bugün bizler; ne büyük zorluklarla, emeklerle kazanılmış zaferin meyvelerini yiyoruz. Çanakkale, Osmanların, Mehmetlerin, Hasanların geride gözü yaşlı bıraktıkları yavukluları anneleri ve diğerlerinin bizlere emaneti. İnşallah o emanete layık olanlardan oluruz. O emaneti daha da yüceltenlerden oluruz” dedi. Çağlayan emeği geçenleri de bir bir kutlayıp teşekkür etti. 

Diğer Haberler