ÇİLEK FESTİVALİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2017-05-26

Son yıllarda çilek üretiminin merkezi haline gelen Mahmudiye Mahallesi’nde her yıl yaz dönemlerinde düzenlenen Çilek Festivali için Orhangazi Belediyesi ve Ziraat Odası’nın ortak organizasyonu ile gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ve Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ile birlikte Mahmudiye Mahallesi’ni ziyaret ederek bu yıl yapılması planlanan Çilek Festivali ile ilgili çalışmaları görüştü. Burada çilek üreticileri ile bir araya gelen Çağlayan, festivalin tarihi ve diğer çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, çilek üretiminin artık Mahmudiye için çok ciddi bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, Mahmudiye Mahallemiz çilek üretiminin merkezi haline gelmiş durumda. Bizler de üzerimize düşeni yapıp çilek üretimini teşvik etmek, Mahmudiye çileğinin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirmek için festival organize edeceğiz dedi. Bu yıl ki çilek festivalinin ise ramazan bayramı sonrasında Temmuz ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor.