CUMHURİYET ALANI YENİLENİYOR

Yazdır / Tarih: 2016-03-01

Orhangazi Belediyesi, ilçe merkezinde devam eden kaldırım çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Alanı’nın da zeminini yeniliyor. 1995 yılında zemin düzenlemesi yapılan ve o tarihten bu yana çeşitli kereler zeminde yama çalışması yapılan Cumhuriyet Alanı, Kaldırım çalışmaları ile aynı kapsamda yenilenecek. Orhangazi Belediyesi ekipleri, Cumhuriyet Alanında kullanım ömrü biten zeminin kaldırma işlemlerine başladı. Hafta sonu zemin kaldırma çalışmaları tamamlanacak olan Cumhuriyet Alanı’nda hafta başından itibaren de yeni zemin döşemeleri başlayacak.

Çalışmaların havaların elvermesi halinde 1 hafta içinde tamamlanacağı ve Cumhuriyet Alanı’nın yepyeni bir görünüme kavuşturulması planlanıyor. Cumhuriyet Alanı’nda başlayan zemin kaldırma çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar ile ilgili ekiplerden bilgi alan Çağlayan, Cumhuriyet Alanı zemininin 20 yılı aşkın bir süre önce yapıldığını hatırlatarak, Cumhuriyet Alanı şehrin merkezi ve ilk göze çarpan noktası. Şehir merkezimizde de kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Biz de kaldırım çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Alanının zemininin yenilenmesinin alana daha güzel bir görüntü kazandıracağına inanıyoruz dedi.Öte yandan Belediye ise bir süre önce meydana döşenecek taş çeşitlerini halkın beğenisine sunmuştu.