Menu

DARBEYE KARŞI 10 BİNLER YÜRÜDÜ

Yazdır / Tarih: 2016-07-19

Darbe girişiminin dördüncü gününde Orhangazi’de vatandaşlar Cumhuriyet Alanı’ndaki demokrasi nöbetine devam etti. Orhangazi halkı, demokrasi nöbetinin dördüncü gününde Orhangazi Cumhuriyet Meydanında Orhangazili Din adamları tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve Dualara eşlik etti.

ALAN TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİSİNE SAHNE OLDU

Dördüncü gün nöbetine Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Orhangazi’ye yeni atanan Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, meslek odaları, dernekler ve her siyasi görüşten binlerce insan katıldı. Meydandaki programda Kuran-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi.

MEHTER EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ

Binlerce insanın akın ettiği alana daha sonra Tarihi Mehter takımı girdi. Mehter takımı alanı dolduranların coşkusunu doruğa çıkarak bir konser verdi.

10 BİNE YAKIN İNSAN YÜRÜDÜ

Mehter takımının alandaki konserinin ardından meydandakiler daha sonra çok sayıda vatandaşın katılımı ile Kortej yürüyüşü yapıldı. Alandan başlayıp Atatürk İlköğretim okulu kavşağı ve Osmanbey Caddesinden meydana kadar devam eden korteje tarihi bir kalabalık katıldı. Katılımcılar kortejin ardından alandaki demokrasi nöbetlerini sabaha kadar sürdürdüler. 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler