DEMOKRASİ NÖBETİNDE BAŞKAN ÇAĞLAYAN'IN KONUŞMASI

Yazdır / Tarih: 2016-07-30

Demokrasi nöbetinin 13.gününde Cumhuriyet Alanındaki kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Darbeye ve ihanet şebekelerine karşı onurlu mücadelelerinin 13. Gününde yine meydanda olduklarını belirterek, bu mücadele hiç eksilmeden, heyecanı bir lahza dahi azalmadan burada bu meydanda, demokrasi ve milli irade nöbetini tutuyorsunuz dedi. Yapılan demokrasi nöbetinin önemine vurgu yapan Çağlayan, her birimiz her anını yaşayarak, bu yaptıklarımızın, bu duruşumuzun ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. 13 gün, nice 13 günler burada olmamız gerekiyorsa, yöneticileri, halkı ve her kesimi ile bu meydanda yerini alacak. Artık Orhangazililer için bu meydana gelmek inanın bir ibadet gibi oldu. O yüzden yaptığımız bu güzel duruş ve tavır, coşkunuz, heyecanınızı Allah hiçbir zaman bozmasın dedi.

Sürecin önemli bir kısmının geride bırakıldığını belirten Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bundan sonraki zaman diliminde daha fazla birbirimize sahip çıkmak, daha fazla safları sıkıştırmak, daha fazla birbirimizi anlamak ve daha birbirimizin derdi ile dertlenme zamanı. Fitneciler kol gezecek. Aramızdaki birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularını zedelemeye çalışacaklar. Bundan sonra yapacakları şey bu. Uçaklar, helikopterle, tankla tüfekle yapamadıklarını, fitneyi yaymak suretiyle yapmaya çalışacaklar. Bundan sonraki zaman diliminde buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Size bir şey söyleyenlerin ağızlarını kapatın, size bir şey söyleyeceğim, bir şey paylaşacağım diyenlere “sonra” deyin. Çünkü gün birbirimize sahip çıkma, vatanın her sathında ortaya konan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu daha da yüksek noktaya çıkarma günüdür. Orhangazimizde 15 temmuz akşamı yine bu meydanda başlayan şanlı ve dik duruşun bundan sonraki zaman diliminde de Orhangazimizin şanına yaraşır bir şekilde süreceğine inanıyorum dedi.