Menu

DEV KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİNE GÖRKEMLİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Yazdır / Tarih: 2017-04-03

Orhangazi’de Marmarabirlik’ten yaklaşık 10 milyon TL’ye kamulaştırılan arsa üzerine yapılacak olan Kültür Merkezi İnşaatının temel atma töreni yapıldı. Bir süredir harfiyat çalışmalarının yapıldığı alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kültür Merkezi binasının temel atma törenine Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, STK temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇAĞLAYAN; BÜYÜKŞEHİR HER TALEBİMİZİ ANINDA YERİNE GETİRİYOR

İstiklal Marşının okunması ile başlayan temel atma töreninde ilk olarak ev sahibi konumundaki Belediye Başkanı Neşet Çağlayan kürsüye geldi. Başkan Neşet Çağlayan, göreve geldikleri 3 yıl önce Orhangazi’de deyim yerindeyse Suriye’deki yıkılmış harabe hale gelmiş gibi bir şehir devraldıklarını belirterek, büyükşehir belediyemizin destekleri ile alt yapımızı 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Ardından üst yapı çalışmalarına başladık ve bugün geldiğimiz notkada artık pırıl pırıl, caddesi ve sokağı düzenli bir hale gelmiş bir şehre dönüştük dedi. Çağlayan, Büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe’nin bugüne kadar hangi taleple gidersek gidelim her talebimize anında olumlu yanıt verdiğini belirterek, Kültür Merkezi ve Kent Meydanı projemiz ile ilgili de görüşmemizi yaptığımızda başkanımız anında karşılık vermiş ve ilk etapta 10 milyon TL ödeyerek Maramrabirlik’ten bu arsayı kamulaştırdı. Ardından da projeler hazırlandı ve Kültür Merkezi binamız artık burada yükselmeye başladı. Kendisine Orhangazi’ye verdiği bu desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum dedi.

ALTEPE; ORHANGAZİ’YE YENİ VİZYON PROJELER KAZANDIRACAĞIZ

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İlçelerin Büyükşehir’in desteği ile daha da büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, Orhangazimiz için de bu şekilde projelerimiz mevcut. İlk projemizin temelini bugün atıyoruz dedi. Orhangazi’de 2014’deki yerel seçimlerden önce de alt yapının başlamasına kendilerinin onay verdiğine vurgu yapan Altepe, o dönemde biz izin verdik, alt yapı çalışmaları başladı. Çünkü yerel seçimlerden sonra bunun hem tüm borcu hem de yapım işi bize devrolacaktı. 2014 yerel seçimlerinden sonra ise neredeyse yarısı bile tamamlanmamış olan alt yapıyı biz hemen devralıp tamamladık. Sonrasında asfalt parke ve üst yapısını tamamladık. Artık bundan sonraki süreçte hedefimiz Orhangazi’ye yeni vizyon projeler kazandırmak dedi.

İSMAİL AYDIN; 16 NİSANDAN SONRA DAHA BÜYÜK PROJELERLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye Orhangazi’ye kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İsmail Aydın, Ak Parti iktidarının 15 yıldır yaptığı hizmetlerin Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerle kıyaslandığını belirterek, 16 Nisanda yapılacak olan referandum ülkemizin önünün açılması açısından büyük önem taşıyor. Referandumdan çıkacak evet kararı ile Türkiye’de çift başlılığı, bürokratik oligarşiyi ortadan kaldırmış ve hizmetlerin daha hızlı ve daha fazla yürütülmesini sağlamış olacağız dedi.

TEMELLER ATILDI

Konuşmaların ardından proetokol üyeleri Kültür Merkezi inşaatının temel atma töreni için hazırlanan beton atma butonuna basarak töreni tamamladılar.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler