Menu

Devlet Su İşleri Bursa Bölge Müdürü Orhangazi’de Devam Eden ve Planlanan Çalışmalar İle İlgili Bilgilendirmede Bulundu

Yazdır / Tarih: 2015-01-09

Devlet Su İşleri Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak, DSİ Şube Müdürü ve Harita mühendisi ile birlikte Orhangazi’ye geldi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın makamında Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile bir araya gelen DSİ Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak Orhangazi’de devam eden ve planlanan çalışmalar ile ilgili haritalar üzerinde bilgilendirmede bulundu.

            ORHANGAZİ BARAJI PLANLAMA AŞAMASINDA

  DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Kurum olarak Orhangazi’de Nadır Bölgesi ile Olukdere Mevki arasında bir bölgede Orhangazi Barajı planlamalarının bulunduğunu belirterek, Baraj şu anda halen planlama aşamasında. Bu konuda yaz dönemine kadar bir sondaj çalışması yapmayı planlıyoruz. Yıl sonuna kadar ise planlama ve etüd ihalesini gerçekleştirip ardından dosyayı hazırlamayı planlıyoruz. Barajın planlaması tamamlandıktan sonra ise uygunluğu noktasındaki tespitten sonra inşaat ihalesi aşamasına gelecek dedi. Barajın 1500 hektarlık tarım alanında sulama yapacağını belirten Nazmi Koçak, 12 milyon M3 kapasiteli olarak planlanan baraj ile Süpürgelik Bölgesinden Yeniköy, Ortaköy ve Cihanköy bölgeleri başta olmak üzere toplamda 15 bin m2’lik alanda sulama yapılabileceğini kaydetti.

            KANAL ORHANGAZİ PLANLAMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Nadır İçme suyu kaynağından başlayıp, Şehir merkezine kadar devam eden dere boyunca planladıkları Kanal Orhangazi Projesi hakkında DSİ bölge müdürüne bilgi aktardı. Çağlayan dosyanın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sunulduğunu hatırlatarak, Nadır Deresi’nin şehir merkezinden üst bölümlere kalan bölümlerinde dere ıslah çalışması yapılması ve ardından bu alan için yürüyüş yolları, köprü ve bisiklet yolları ile bir peyzaj düzenlemesi düşündüklerini ifade etti. DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak derenin ıslah çalışmasının kurumları tarafından yapılabileceğini belirterek, bu konuda bir planlama çalışması yapabiliriz. Planlamanın ardından ise ıslah çalışmasını yaparız. İşin peyzaj kısmı ise Orhangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanabilir dedi.

            DERE YATAĞINDA İNCELEME YAPTILAR

   Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak daha sonra Siteler bölgesindeki Orkent bölgesinde incelemelerde bulundular. Dere yatağını inceleyen ekipler, gerekli plan haritalarının kendilerine ulaşması ile birlikte bu bölge için bir ıslah projesi geliştirebileceklerini ifade etti. 

Diğer Haberler