Duyarlı Minikler İş Başında

Yazdır / Tarih: 2023-01-04

Ali Tekin İlkokulu öğrencilerinden çevre temizliği ve sokak hayvanları konusunda büyük duyarlılık. Minik öğrenciler çevre bilinci oluşması ve sokak hayvanlarına dikkat çekmek maksadıyla İznik Gölü kıyısı, Çamlık bölgesinde bir proje gerçekleştirdi. Çevre temizliği ve sokak hayvanlarını besleme amaçlı projeye Orhangazi’de faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluş ortak oldu.

Orhangazi Ali Tekin İlkokulu öğrencileri Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, Orhangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Orhangazi Emniyet Müdürlüğü, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Birimi ve Orhangazi Hayvanlarla Yaşam Derneğinin yer aldığı projeyle bütün insanlığa örnek oldu. Birlikte göl kıyısına giden minik öğrenciler ve çevreye duyarlı kurum ve kuruluşlar tarafından hem kirli gözüken çöpler toplandı, hem de orada yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları beslendi. Ayrıca Orhangazi Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarına aşılama yapıldı. Ali Tekin okulunun öğrencileri yapmış olduğu bu çalışma ile büyüklere örnek oldu. Minik öğrenciler yaşlarından büyük bir olgunluk göstererek insanlara “çevremizi koruyalım” diye seslendi. Ali Tekin İlkokulu’nun minik öğrencileri ilerleyen aylarda benzeri projelere devam edeceklerini söyledi.