Menu

EFKAN ALA ÇAĞLAYANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Yazdır / Tarih: 2015-11-07

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine Orhangazi ile devam etti. 1 Kasım Pazar günü yapılan genel seçimlerde büyük bir zafere atarak yüzde 49,5 ve Orhangazi’de de yüzde 51’lik bir oy oranı yakalayan Ak Parti’den Bursa Milletvekili seçilen Efkan Ala, Orhangazi’ye geldi.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Aracından Cumhuriyet Alanı’nda inen İçişleri eski bakanı Efkan Ala, Cumhuriyet Alanı’nda vatandaşlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya tarafından karşılanan Efkan Ala, Cumhuriyet Alanı’nda vatandaşlara teşekkür ettikten sonra Belediyeye geçti. Burada Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile makamında görüşen Efkan Ala’ya belediye başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi ile ilgili bilgi aktardı. Başkan Çağlayan Efkan Ala’ya bir pano hediye ederken, Efkan Ala, Belediyecilikte büyük işlerin bazen sonuç getirmediğini, küçük dokunuşlarla şehirde yaşayan vatandaşların ciddi sorunlarına merhem olabilineceğini ifade etti.

 

PARTİ TEŞKİLATINA GEÇTİ

İçişleri Eski bakanı Efkan Ala daha sonra esnaf ziyareti yaparak Ak Parti Orhangazi ilçe teşkilatına geçti. Burada partililerle bir araya gelen Efkan Ala, seçimleri değerlendirdi. Efkan Ala burada partililere yaptığı konuşmada, vatandaşın kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini belirterek, teşkilatlar partinin kan dolaşım sistemidir. Kan dolaşım sistemi iyi çalıştığı zaman beyne daha iyi kan gidiyor ve buna göre çalışıyor. Böylece de bu sonuçlar alınabiliyor dedi. Ak Parti’nin seçim zaferinin siyaset bilimcilerini dahi şaşırttığını belirten Efkan Ala, sizin başarınız. Bu memleketin önünü milletin açmasına vesile oldunuz.

Memleket gerçekten sıkıntıdaydı. 7 haziran süreci devam etseydi, önümüzdeki 4 yılda her sabah kalktığımızda o ona ne dedi, bu buna ne dedi , kelime oyunları, kurnazlıklar, siyasi kurnazlıklar bunlarla uyansaydı Türkiye ne yapardık. Önümüzde 4 yıl altın yılı milletimizle birlikte memleketimize hediye ettiniz. Bazen insan yaptığının farkında olmayabilir. Yıllar sonra Türkiye siyasi tarihini ileride yazanlar, bugünü inceleyip makaleye döktüklerinde, kitaplar yazdığında dönüp baktığımızda, “Allah Allah, bu kadar önemli şeyleri biz mi yaptık” diyebilirsiniz. Bugün başarılan bu iş, Türk siyasi tarihinde gerçekten bir sonuç doğurmuştur. Önümüzdeki 4 yılın sonunda inşallah memleketin yönetimini 17 yıl bizlerin yaptığını göreceksiniz dedi.

SİYASİ DİLİ, PARADİGMALARI DEĞİŞTİRDİK

Efkan Ala, eskiden iktidarların yıprandığını belirterek, biz paradigmaları değiştiriyoruz, siyasi dili değiştiriyoruz. Siyasi varsayımları hep birlikte değiştiriyoruz. Biz diyormuyuz ki iktidarlar yıpranır. Eskiden hep duyarmıydık. Duyardık. Aslında işini iyi yapar, doğru düzgün yapar, milletle ilişkini koparmazsan, yaradanla zihnini, gönlünü koparmazsan, emeğinin de siyasi hareketini vatandaşla koparmazsan, iktidarlar yıpratmıyor dedi. Milletin kendilerini 7 haziranda ikaz ettiğini ifade eden Ala, millet bizi değerlendirir. Biz milleti değerlendiremeyiz. Nitekim, kendimize döndük, eksiğimizi ve yanlışımız nedir gece gündüz toplantılar, araştırmalar yaptık, buna göre bir  yol haritası çizdik. Biz bu bakımdan büyük bir siyasi dönüşüm de yaşıyoruz. Türkiye’nin siyasi kodlarını, demokratik bir biçimde dönüştürüyoruz. Bu çok kıymetli bir iştir dedi.


REFORM ÜSTÜNE REFORMA YAPACAĞIZ

Efkan Ala, artık iş zamanı olduğunu belirterek, reform üstüne reform yapacağız. Memleketin bütün meselelerine bakacağız. Bütün meseleleri bugünden daha iyi noktaya taşıyıp milletimize layık olmaya çalışacağız. Bundan sonra hepimize daha fazla iş düşüyor. Ak Parti bir partiden daha fazla bir şeydir. Balkanlardan, Kuzey Afrikadan, Türkmenistan’dan, Türk Cumhuriyetlerinden bizi takip ettiler. Yeniden siyasi istikrar olacak mı diye bizi takip ettiler dedi.


ESNAF ZİYARETLERİ YAPTI

Efkan Ala partideki buluşmanın ardından Orhangazi’de çarşı esnafını gezdi. Gazi Orhanbey Cami bölgesindeki esnafı gezen, vatandaşlarla sohbet eden Efkan Ala, vatandaşlara teşekkür ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

 

Diğer Haberler