EKİM AYI EK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2018-10-11

Orhangazi Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ek oturumu Belediye Başkanı Neşet Çağlayan başkanlığında gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Perşembe günü yapılan Ekim ayı ilk meclis toplantısında komisyonlara havale edilen 6 maddenin görüşülüp karara bağlandığı ekim ayı ek oturumunda 2019 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Tüm kalemlerin tek tek okunup oylandığı Orhangazi Belediyesi 2019 yılı tahmini bütçesi 99 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi. Toplantıda ayrıca 2019 Mali Yılı Gelir Bütçesi tarifeleri de yüzde 10’luk zam oranı ile mecliste kabul edildi. Camikebir Mahallesi Tozkoparan caddesi üzerinde ada kenarı düzenlemesi amacıyla Uygulama İmar Plan Değişikliği maddesi de imar komisyonu raporu doğrultusunda mecliste kabul edildi.

Marmarabirlik’in yeni yatırım için plan talebine muhalefetten ret

Ekim Ayı Meclis toplantısında daha sonra Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin Çeltikçi altındaki tesislerinin bulunduğu alanda yeni yatırım amacı ile ihtiyaç duyulan plan değişikliği maddesi görüşüldü. Marmarabirlik için yapılacak yeni tesis için birlik tarafından talep edilen imar düzenlemesi Demokrat Partili üyelerin ret oyuna karşılık Ak Partili üyelerin kabul oyu ile mecliste kabul edildi. Arapzade mahallesinde bir parselde İmar Plan Değişikliği maddesi de imar komisyonu raporu doğrultusunda mecliste kabul gördü. Ekim Ayı Meclis toplantısının ek oturumunda Mülkiyeti Orhangazi belediyesi’ne ait Keramet Mahallesindeki iki parselin Belediyeye bağlı OBEFAŞ şirketine 10 yıl süreyle tahsis edilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.