Menu

EKİM AYI MECLİS TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİ

Yazdır / Tarih: 2018-10-04

Ekim ayı meclisi yapıldı

Orhangazi Belediyesi’nin Ekim Ayı Belediye Meclis toplantısı Neşet Çağlayan başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Orhangazi Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı 5 gündem, 1 de ek gündem maddesi ile yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın başkanlık ettiği Ekim Ayı Meclis toplantısında 2019 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili yeni düzenleme görüşülüp karara bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, 2019 yılı Mali Yılı Gelir Bütçesi tarifelerinin belirlenmesi maddesi de yine Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Yeni Aile Sağlığı Merkezi yolda

Orhangazi Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis toplantısında Camikebir Mahallesi Tozkoparan Caddesi üzerinde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne ait binanın ada kenarı düzenlenmesi amacı ile plan değişikliği imar komisyonuna havale edildi. Öte yandan ekim meclisinde daha önce Eski hastane binasının karşısında bulunan bir arsanın yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılması için Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından aynı arsa ile ilgili emsal artışı ile ilgili plan değişikliği maddesi görüşülmek üzere tüm meclis üyelerinin oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Mecliste ayrıca Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin kooperatife ait Çeltikçi altındaki tesisler ile ilgili emsal artışı ile ilgili plan değişikliği de imar komisyonuna havale edildi.

Keramet Ilıca bölgesindeki arsalar OBEFAŞ’a devrediliyor

Ekim Ayı Meclis toplantısına ek madde olarak gelen Keramet bölgesindeki iki ayrı arsanın üst kullanım hakkının Orhangazi Belediyesi’ne bağlı OBEFAŞ firmasına devri ile ilgili görüşme yapıldı. Bu madde görüşülürken muhalefetin konu ile ilgili bilgi talebine yanıt veren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Keramet Ilıca bölgesinde Avrupa’nın en büyük Termal Aqua Parkının da içinde olacağı Aile Eğlence Merkezi adı altında bir sosyal tesis inşa edileceğini belediyeye bağlı OBEFAŞ şirketinin de bu tesiste gelir ortağı olacağını belirtti. Çağlayan tesisin gelecek yıl yaz ayına yetiştirilmesinin de planlandığını ifade etti.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler