Menu

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2017-10-05

Orhangazi Belediyesi’nin Ekim Ayı Belediye Meclis toplantısı Neşet Çağlayan başkanlığında yapıldı. Toplantıda toplam 13 madde görüşülerek karara bağlandı. Ekim Ayı Meclis toplantısında Kale yolundan alternatif bir bağlantı ile ana yola bağlanacak olan ağır tonajlı araçlar için yapılacak yeni yol çalışması Uygulama İmar Planı hazırlanması imar komisyonunda görüşülmesi kararlaştırıldı. İmar Komisyon onayından sonra yol çalışması başlatılıp hızlı bir şekilde tamamlanacak.

Orhangazi Belediyesi’nin Ekim Ayı Belediye Meclis toplantısı Neşet Çağlayan başkanlığında yapıldı. Toplantıda 13 madde görüşülerek karara bağlandı. Bazı maddelerin ilgili komisyonlara gönderildiği Ekim ayı meclis toplantısının açılışını yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, geride kalan eylül ayı içinde yapılan faaliyetler ve çalışmalar ile ilgili meclis üyelerine bilgi aktardı.

2018 BÜTÇESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLECEK

Orhangazi Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında 2018 Mali Yılı Bütçesi görüşülüp karara bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Orhangazi Belediyesi’nin 2018 yılı tahmini bütçesi ise 92,5 milyon TL olarak planlandı. Mecliste ayrıca 2018 Mali Yılı Gelir Bütçesi Tarifeleri de görüşülüp karara bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Ekim ayı meclis toplantısında Arapzade Mahallesindeki bir taşınmazın Orhangazi Revizyon Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili yapılan itirazı görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

KAPALI YÜZME HAVUZU ORHANGAZİ BELEDİYESİ’NE DEVREDİLECEK

Ekim Ayı Meclis toplantısında Güney Yaka Sulama Projesine ait iki  pompaj istasyonunun işletme, bakım ve yönetim sorumluluklarının Orhangazi Belediyesi’ne devri için Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a yetki verilirken, bir diğer yetki ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen ve açılışa hazır hale getirilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun Orhangazi Belediyesi’ne devri ile ilgili işlemlerin yapılması için Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a yetki verildi. Demokrat Partili meclis üyelerinin Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Orhangazi Belediyesine devrine itiraz ettiği madde oy çokluğu ile kabul edilirken, İlçe Stadyumunun bu ay sonunda tamamlanacak olan devir işlemlerinin uzatılması için Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a yetki verilmesi de karara bağlandı.

ALTERNATİF YOL TAMAMLANACAK

Ekim ayı meclis toplantısında ayrıca Hürriyet Mahallesinden Kale yoluna bağlanan bölgede Orhangazi Belediyesi tarafından daha önce başlatılan ancak bazı imar düzenlemeleri ve itirazlar nedeniyle durdurulan Alternatif yol çalışması için de yeni İmar Düzenlemeleri yapılması ve bu kararın imar komisyonunda görüşülmesi kararlaştırıldı. İmar Komisyonunun onayından sonra Orhangazi Belediyesi Kale bölgesinden alternatif bir güzergah ile Ana Yola bağlanacak olan yeni yol çalışmasını kaldığı yerden başlatıp tamamlayacak. Mecliste mekansal adres kayıt sistemine kayıtlı ilçe genelinde aynı isme sahip cadde ve sokaklara farklı isimler konulması da görüşülüp karara bağlandı.

AZERBEYCAN’DAN KARDEŞ ŞEHİR

Orhangazi Belediyesi’nin ekim meclisinde ayrıca Azarbeycan’ın Mingeçevir kenti ile kardeş şehir olunması ile ilgili yetki verildi. TOKİ Plan Değişikliği Askı itirazının görüşülmesi imar komisyonuna havale edilirken, Arapzade mahallesindeki bir başka parsel ile ilgili de itiraz görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler