ENGELLİ ASKER ADAYLARI BELEDİYENİN DÜZENLEDİĞİ KINA GECESİNDE BÜYÜK COŞKU YAŞADI

Yazdır / Tarih: 2017-05-26

Orhangazi Belediyesi artık geleneksel hale gelen Engelli Asker Kına Gecesini Bektaş 2 Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Temsili bir günlük askerlik için silah altına alınacak olan Orhangazili gençlere yönelik yapılan kına gecesi programı Orhangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi sorumlusu Emrullah Akçay’ın konuşması ile başladı. Daha sonra söz alan belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Engellilerin sorunlarını direk kendi sorunları olarak gördüklerini belirterek, Engellilerin askerlik heyecanlarını yaşamak, onlarla bu gururu paylaşmak da bizim için ayrı bir keyif dedi. Daha sonra gecede komedi grubu Mega Şov sahne aldı. Gecede kemençe ustası İbrahim Kahraman ve down sendromlu yeğeni Murat Kahraman’ın flüt resitali sunuldu. Flüt çalan down sendromlu Murat Kahraman’ın resitali ise salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.

ASKERLERE KINALAR YAKILDI

Asker kına gecesinde daha sonra Engelli askerler asker selamı ile salona alındı. Askerlere daha sonra protokol üyelerinin eşleri ve aileleri tarafından kınalar yakıldı. Gecede daha sonra programa katılan askerlere ve ailelerine Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve protokol üyeleri eşleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Gece Engelli askerler ve ailelerinin gönüllerince eğlenceleri ile devam etti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, engellilerle oyunlar oynadı ve halaylar çekti.