Menu

ENGELLİ ASKERLER İÇİN KINA GECESİ DÜZENLENDİ

Yazdır / Tarih: 2016-05-13

Orhangazi Belediyesi, Engelliler için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bir süredir başlatılan Temsili bir günlük askerlik için askere gidecek gençlere kına gecesi düzenledi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Jand.Yzb.Ogün Demir, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Kd.Ütğm.Gökhan Su, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve çok sayıda davetliler ve siyasilerin yanı sıra engelli aileleri, prokol üyelerinin eşlerinin de katıldığı kına gecesi engelli askerlerin salona girişi ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra Sakatlar Derneği Başkanı Emrullah Akçay, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz’ın günün anlamına ilişkin yaptıkları konuşmaların ardından bazı engelli aileleri duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

 

ASKERLERE KINA YAKILDI

Daha sonra bir günlük askerlik için birliklerine gidecek olan 12 Engelli Gence kınaları protokol eşleri ve engelli anneleri tarafından yakıldı.  Askerlik Şubesi Başkanı Per.Kd.Ütğm.Gökhan Su, engelli askerlerin künyelerini taktıktan sonra Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, askerlere çeşitli hediyeler verdi.

 

ÖNCE DUYGUSAL ANLAR ARDINDAN EĞLENCE

Engelli Asker ailelerini duygulandıran kına gecesinde, birçok anne, oğullarına kına yakılması esnasında gözyaşlarına hakim olamazken, kına gecesi, daha sonra şarkılar ve türküler eşliğinde oyunlar oynanması ile devam etti. Engelli askerlere protokol üyeleri de eşlik ederken, gecede renkli görüntüler de yaşandı.

 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınıız

Diğer Haberler