ENGELLİ DOSTU BELEDİYE

Yazdır / Tarih: 2015-12-01

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak amacı ile Orhangazi Belediyesi yeni bir adım attı. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak Belediye’de gidecekleri birimleri kolaylıkla bulabilmek için Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın talimatı ile Birimlerin tabelaları ve katlardaki yer gösterim tabelaları yeniden düzenlenerek görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi. Yapılan bu uygulamadan oldukça memnu kalan vatandaşlar Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a teşekkür ettiler. Orhangazi Belediyesi’nde yapılan yeni düzenlemeler sayesinde ise tüm birimler Engelli Dostu Belediye’ye kavuştu.

İŞİTME VE GÖRME ENGELLİLER DE DÜŞÜNÜLDÜ

Orhangazi Belediyesi, tüm katlarda yer alan tabela, yürüyüş noktaları ve diğer tüm birimlerde görme engelli ve duyma engelliler için de uygun alanlar oluşturdu. Ak Masalar’da konulan mikrofonlar, kabartma yazılı tabelalar, yürüme noktaları ve yürüme engeli olanlar için de tekerlekli sandalye çıkış yolu oluşturdu. Kat planlarından, asansör kullanımına, Ak Masalardaki mikrofonlardan, tabelalara kadar her noktaya ise görme engelliler için kabartmalı yazılar yerleştirildi.