Menu

Engelliler Haftasi Cumhuriyet Alaninda Çoskuyla Kutlandi

Yazdır / Tarih: 2014-05-13

         Orhangazi Belediyesi’nin, Türkiye Sakatlar Dernegi Orhangazi Subesi, Orhangazi Belediyesi Emine Saadet Öcalgiray Özel Egitim Mesleki Egitim Merkezi ile Özel Erkim Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi isbirliginde hazirladigi Engelliler Haftasi kutlandi.

         Kutlama programinda konusan Belediye Baskanimiz Neset Çaglayan, altyapidan sonra engellilerin daha rahat yasayabilecegi bir Orhangazi olusturulacagini açikladi ve söyle devam etti.

        Engelli vatandaslarimizin sorunlarinin çözümü noktasinda ki önemli husus, bu konunun mümkün oldugunca gündemde tutulmasi ve bu konuda ki toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesidir. Engellik bir saglik meselesi oldugu kadar ayni zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik boyutlari da bulunan çok boyutlu bir konudur. Dolayisiyla, bu sorunlarin çözümünde toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düsmektedir.  Herkes elini vicdanina koymali, herkes sorumluluk almali ve herkes gerekli hassasiyeti göstermelidir. Ak Parti hükümetleri engelli vatandaslarimizin sorunlarina samimiyetle egilerek çözüm üretmis, engelli kardeslerimizin toplumla bütünlesmelerini, isgücüne katilmalarini ve beklide en önemlisi refah seviyelerinin yükselmesini saglanmistir.

 

     Engelli kardeslerimiz açisindan reform niteligi tasiyan Evde Bakim Ücreti sayesinde 1650 engelli den 1250 engelli ailesine evde bakim maasi aylik 465 TL baglanmasini belediyemiz koordinasyon merkezi tarafindan saglanmistir. 2014 yilinda Ak Parti belediyeciligi döneminde belediyemiz bünyesinde kurulan engelliler koordinasyon merkezi marifetiyle engellilerimizin ve ailelerinin sorunlarina çözüm yollari aranmis ve her türlü araç gereç ihtiyaçlari karsilanmistir. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da sosyal belediyecilik anlayisimiz geregi toplumun en dezavantajli bu kesimleri için her türlü ihtiyaçlari karsilamaya ve sorunlarin çözülmesine ciddiyet ile egilmeye devam edecegiz. Alt yapi çalismalarimizin bitirilmesi ile beraber engelli kardeslerimizin taleplerini dikkate alarak yol ve kaldirimlarin ulasabilir olmasini saglayacagiz.
 
Hedefimiz; engelli kardeslerimizin mutlu olmasi, yasamlarinin kolaylasmasi ve toplumsal hayata katilimlarinin saglanmasidir. Engelleri hep birlikte kaldiralim. Bu sehrin nimetlerinden faydalanmak saglikli bireylerin oldugu kadar engelli kardeslerimizin de hakki. Yeter ki gönüller engelli olmasin diyor, hepinize saglik ve mutluluklar diliyorum. dedi.
 

Neseyle geçen kutlama programi sonunda Belediye, engelliler ve aileleri için kokteyl verdi.

 

Diğer Haberler