Menu

ENGELLİLER ŞÖLENDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Yazdır / Tarih: 2016-12-05

 

Orhangazi Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen Engelliler Şenliği, Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, MHP İlçe başkanı Necati Güneş, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Orhangazi’deki Engelli Rehabilitasyon Merkezi kurumlarının temsilcileri ve Engelli ailelerinin katıldığı Engelliler Şenliği’nde engelli gençler ve çocuklar gönüllerince eğlendi.

ÇAĞLAYAN; ORHANGAZİ ENGELLİLER KONUSUNDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPAN BİR İLÇE

Engelliler Şenliği’nin açılış konuşmasını Belediye Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Orhangazi Sakatlar Derneği Başkanı Emrullah Akçay yaptı. Akçay Türkiye genelinde engelliler gününün sadece bir çelenk koyma etkinliğinden ibaret olduğunu ancak Orhangazi’de bu tür günlerin son derece geniş ve anlamlı etkinliklerle kutlandığını ifade etti. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Engellilerin tüm sorunları ile yakından ilgilendiklerini ifade etti. Orhangazi’nin , engellilerin engellilerinin kaldırılması noktasında üzerine düşeni bugüne kadar her zaman yapmış bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belki de bir çok yerde sadece simgesel olarak kutlanan Engelliler Günü amacına uygun bir şekilde kutlanıyor. Sadece bugünlerde değil, yılın her zamanında da sürekli engellilerimiz ve ailelerimizin sorunlarının çözümü noktasında bir çok etkinliği de yapıyoruz. Bu konuda Orhangazi’de güzel de bir koordinasyon söz konusu. İlçe kaymakamımız, kurumlarımız ve Sakatlar Derneğimizle birlikte engellilerin sorunlarının çözümü için güzel bir koordinasyon söz konusu dedi. Çağlayan belediye olarak da ilçe genelinde engelliler için bir çok düzenlemeyi de yaptıklarını belirterek, biz her zaman engellilerimizin ve onların ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz dedi. Daha sonra söz alan Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Engelliler Günü için anlamlı etkinlikler yapıldığını ve bu organizasyonlara katkı sunanlara teşekkür ettiklerini ifade etti.

RENKLİ YARIŞMALAR

Engelliler şenliğinde daha sonra programa katılan engelli gençler ve çocuklar, Basket atma, penaltı atma, halat çekme, 15 metre koşu yarışmaları, sandalye kapma gibi çeşitli yarışmalarda yarıştı. Renkli ve çekişimeli geçen yarışmaların ardından ilçe protokolü tüm yarışmaya katılan gençlere ve çocuklara madalya ve çeşitli hediyeler takdim etti.

PROTOKOL HALAYA EŞLİK ETTİ

Engelliler Şenliği’nde daha sonra Levent Aydın ve Coşkun Yıldız, söyledikleri şarkılar ve türkülerle kapalı spor salonuna gelen aileleri ve engellileri coşturdu. Programın son bölümünde Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, engelli çocuklarla birlikte halay çekip onların oyunlarına da ortak oldular.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız 

Diğer Haberler