Menu

EYLÜL AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Yazdır / Tarih: 2018-09-07

Orhangazi Belediyesi’nin eylül Ayı Belediye Meclis toplantısı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısı öncesinde belediye başkanı Neşet Çağlayan, ilçe genelinde yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eylül ayı meclis toplantısı Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’ne üye seçimi ile başladı. Başkan Çağlayan’ın doğal üye olarak yer aldığı Birliğe Serkan Ateş asil üye, Fikret Nogal ise yedek üye olarak seçildi. Mrmur Dolu Kadro Derece Değişikliği maddesi meclisin oy birliği ile kabul edilirken, Gemiç, Gürle, Keramet, Mahmudiye ve Yeni Sölöz Mahallelerindeki mezarlık alanları meclis kararı ile Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne devredildi. Orhangazi Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında genel hükümlerde plan notu değişikliği, Hürriyet Mahallesinde bir plan değişikliği, Yeni Sölöz Mahallesi sınırları içinde Kentsel Yerleşik Alan sınırları dahilinde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu yapılması görüşülüp karara bağlanması için İmar Komisyonuna havale edildi.

TOKİ konut sayısı 240’dan 288’e çıkıyor

Orhangazi Belediyesi ile Toplu Konut idaresi tarafından hayata geçirilecek olan 240 adet konut projesine olan yoğun ilgi nedeniyle konut alanında yapılacak olan plan değişikliği sonrasında konut adedi de 240’dan 288’e çıkarılıyor. Konu ile ilgili meclis kararı görüşülüp karara bağlanmak üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.

Pazaryerlerinin işletmesi Esnaf Odası’na veriliyor

Eylül Ayı Meclis toplantısında ayrıca Orhangazi’de merkez Kapalı Pazaryeri ve Orkent’teki Kapalı Pazaryeri’nin işletmesinin Orhangazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na devredilmesi ile ilgili belediye başkanı Neşet Çağlayan’a verildi. Başkan Çağlayan Meclis toplantısında yaptığı değerlendirmede bu konunun Hukuk Komisyonunda görüşülerek Orhangazi Belediyesi’nin ve esnafın çıkarları doğrultusunda değerlendirme yapılmasından sonra konunun karara bağlanmasını talep etti. Bu talep doğrultusunda pazaryerlerinin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na devredilmesi konusu Hukuk Komisyonuna havale edildi.

İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü için yeni yer

Orhangazi Belediyesi’nin eylül ayı belediye meclis toplantısında ayrıca İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü için Hürriyet Mahallesi’nde yeni bir bina yapılması amacıyla 2 bin 104 m2 arsanın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devri konusunda Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a yetki verildi.

Tofaş A.Ş. iki adet basketbol sahası yapacak

Meclis toplantısında son olarak Orhangazi Belediyesi ve Tofaş Fabrikası tarafından Orhangazi’de iki ayrı yere yapılacak olan basketbol sahaları için yer tahsisi konusunda Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a yetki verildi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler