EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2017-09-07

Orhangazi Belediyesi Eylül ayı belediye meclis toplantısı yapıldı. Neşet Çağlayan başkanlığında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan başkan Çağlayan, 10 Eylül Kurtuluş etkinlikleri ile ilgili olarak meclis üyelerine bilgi aktardı. Eylül ayı meclis toplantısında Zabıta Müdürlüğü görev, yetki ve çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılması ile ilgili madde Hukuk komisyonuna, Hürriyet Mahallesi ile Çeltikçi mahallelerindeki bazı parseller ile ilgili imar planı yapılması imar komisyonuna, İmar durumu ücretinin yüzde 10’unun kayı ve suret ücreti olarak tahakkuk ettirilmesi plan ve bütçe komisyonuna, Muradiye Mahallesi sınırlarında bulunan kamulaştırma koridorunun Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü adına yol ve yol emniyet sahası olarak kullanılmak üzere imar plan tadilatı imar komisyonuna, BUSKİ yönetim kurulunun kararının görüşülmesi imar komisyonuna, Yeniköy Mahallesindeki bir imar değişikliği imar komisyonuna havale edilirken, 4 farklı müdürlükten farklı müdürlüklere ödenek aktarılması Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Komisyonlar havale edilen konuları görüşüp kararını verecek. Meclis toplantısında ayrıca Kardeş şehir Makedonya’nın Vinica kentinde düzenlenecek olan festivale Belediye adına zabıta memuru İsa İsmail Madenci’nin görevlendirilmesi ile Yeniköy mahallesindeki bir plan değişikliğinin de imar komisyonuna havale edilmesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.