FENER ALAYI İLE CUMHURİYETİN 94.YILI KUTLANDI

Yazdır / Tarih: 2017-11-01

Orhangazi Kent Konseyi tarafından düzenlenen Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Per.Ütm.Furkan Karacan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, MHP ilçe başkanı Necati Güneş, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve üyeleri, STK üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı düzenlendi. Cumhuriyet Alanına kadar gerçekleşen Fener Alayı'nda protokol ve vatandaşlar Cumhuriyet Alanı'nda halkoyunları gösterileri ve Havai Fişekleri ile Cumhuriyet'in 94.yılını kutladılar.

HALKOYUNLARI GÖSTERİSİ VE HAVAİ FİŞEK

Siteler bölgesinde yağmur altında başlayıp Cumhuriyet Alanı'na kadar devam eden Fener Alayı sonrasında Cumhuriyet Alanı'nda Orhangazi Belediyesi halkoyunları ekibi zeybek gösterisi sahnelendi. Alandaki program Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz'ın yaptığı konuşmaların ardından tamamlandı. Fener Alayı sonunda konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 94 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği gelişmiş medeniyetler arasına girmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Çağlayan Kurtuluş savaşı mücadelesi veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri de anarak konuşmasını tamamladı.