FETİH ŞENLİKLERİ KAPSAMINDA BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Yazdır / Tarih: 2018-05-03

Orhangazi Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Fetih Şenlikleri ve Gazi Orhan Bey’i anma haftası etkinlikleri çerçevesinde Orhangazi Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile liseler arası Bilgi yarışması düzenlendi. Daha önce liselere hediye edilen Osmanlı İmparatorluğu ve Orhan Gazi dönemini anlatan kitap üzerinden yapılan bilgi yarışmasına ilçedeki tüm lise dengi okullar katıldı. 20 soru üzerinden yapılan yarışmada 1 soru geçersiz olurken, 19 sorunun tamamını doğru bilen Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip lisesi yarışmanın birinciliğini elde ederken, 19 soru sonunda Orhangazi Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Anadolu Lisesi eşit puan alınca ek sorular soruldu. Ek sorular neticesinde Orhangazi Anadolu Lisesi yarışmanın ikinciliğini elde ederken, yarışmanın üçüncüsü ise kura çekimi sonrasında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi oldu. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkan yardımcısı Necmettin Şahin, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Jandarma Komutanı Jand.Yzb.Ali Kanber ve okul müdürlerinin de izlediği yarışma sonunda konuşan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun yarışmaya katılan tüm okulları, öğrencileri ve öğrencileri yarışmaya hazırlayan öğretmenleri kutladı.  Yarışmada dereceye giren okullara ödülleri fetih şenlikleri kapsamında Pazar akşamı düzenlenecek ödül töreninde verilecek.