Menu

GADEM BAŞKAN ÇAĞLAYANI ZİYARET ETTİ

Yazdır / Tarih: 2016-03-31

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi’nin uyuşturucu bağımlısı gençlerin rehabilitasyonuna yönelik Osmangazi Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası desteğiyle planladığı İlk adım Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) heyetini makamında ağırladı. Düzenlenen ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin, Belediye Meclis Üyesi Hasan Budak ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Murat Öztürk katıldı. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Çağlayan GADEM heyetine teşekkür etti.

17 İLÇENİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

GADEM sorumlusu Gökhan Öztürk Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve İl Emniyet Müdürlüğü'yle ortaklaşa yürütülen programlar kapsamında faaliyet gösteren GADEM’in, düzenlenen eğitim çalışmalarıyla birlikte madde bağımlılığıyla mücadele noktasında sosyal rehabilitasyon sürecine destek verdiğini dile getirerek, ‘kısacası 17 ilçenin desteğine ihtiyacımız var. Büyükşehir bu sorunun altından tek başına kalkamaz. Aslında da bakıldığında bu sorun hepimizi rahatsız ediyor. Bu nedenle kurulan bu yapıyı 17 ilçeye yerleştirerek onların desteğini almamız gerekmektedir. El ele verildiğinde bu proje daha başarılı olacaktır. Aile içi meseleler, kendini güvende hissedememe ve uyuşturucu maddelere çok kolay ulaşım gibi birçok etkenin çocukların kötü alışkanlıklara yönelmesinde etkili oluyor. Özellikle Bursa’da yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen uyuşturucu maddelerin kendilerini çocukların bu belalardan korunması yönünde zorunlu adımlar atmaya itiyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler neticesinde, uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili danışma hattı ve rehberlik merkezi kurulması ve gerekli kadroların tahsisi yönünde karar alındı. Büyükşehir Belediyesi olarak, uyuşturucu madde bağımlılığının tedavisi için alternatif rehabilitasyon merkezleriyle konuya çözüm üretmek isteniyor.’ dedi.

BAŞKAN SİZİNLEYİZ PROJESİNİ ÖNERDİ

Başkan Çağlayan düzenlenen çalışmaların takdir edilecek seviyelerde önemli rol oynadığını dile getirerek, ‘Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu çalışma gerçekten bizleri umutlanıyor. Orhangazi’de BEBKA tarafından başlatılan ve Kaymakamlığımız liderliğine yürütülen Sizinleyiz projemiz vardı. Kısa zaman önce bu proje son buldu. İki yıl süren proje 247 dezavantajlı kişinin elinden tuttu. Bizler Belediye olarak bu sürecin destekçisi olarak projede yer aldık. Aynı şekilde Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri de öyle. Benim tavsiyem onlar ile bir irtibata geçin. Bu projeye katkısı olabilecek uzman kadroların yeterli sayıda olmaması bu süreci yavaşlatıyor. Fakat sizinleyiz projesinde yapılan çalışmaların faaliyet raporunda herkesi tatmin eden bir sürecin yaşandığını gördük. Buda kemikleşmiş bir uzman kadronun kurulmuş anlamını taşıyor.


HER ÇALIŞMA GİZLİ TUTULDU

Projenin başlama tarihinden buyana yaptığı çalışmalar her kesimden gizlendi. Dezavantajlı gruplara yönelik sınıflar, sosyal alanlar ve konaklamalı ve günübirlik geziler düzenlendi. Neticede bunlardan benim bile çok sonra haberim oldu. Bu çalışmayı yapan proje ekibi ile mutlaka görüşmenizi isterim. Bizler yerel yöneticiler olarak her zaman bu projelerin yanında yer almaya devam edeceğiz.’diye konuştu.

ORHANGAZİ ÖRNEK DİĞER İÇLERE ÖRNEK OLMALI

Orhangazi’deki madde bağımlıları ile ilgili yapılan çalışmaları takdir eden GADEM Sorumlusu Öztürk, ‘kuruluşumuzu tanıtmak amacı ile gittiğimiz ilçelerin hiç birinde böyle bir çalışmaya yada projeye rastlamadık. 247 kişiye ulaşılması mükemmel bir rakam bu projenin ne denli çalışarak emek harcadığınız gösteriyor. Orhangazi’de ki bu çalışmalar, tüm içlere örnek olmalıdır. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, AMATEM – ÇEMATEM, Emniyet Müdürlüğü, Yeşilay Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi ve Sağlık Kentler Birliği ile yaptığımız bu ortak çalışma dışında ilçelerinde bu kapsamda bir şeyler yapıyor olması bizleri güçlendiriyor.’dedi.

ORHANGAZİ ÇOK ŞANLI

Orhangazi’nin bu kapsamda çok şanslı olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin ‘Orhangazi Belediyesi olarak spora ve sporcuya çok özen gösteriyoruz. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın da diğer bir yöntemi spordur. İlkokul öğrencileri ailesinin her zaman sıkı denetimi altında olduğunu tespit ettik. Bu süreç ortaokulda zayıflıyor ve öğrenci ergenlik dönemindeki adımlarını merakla atıyor. İşte buradaki çocuk her şeye meyilli olabiliyor. Bizler burada devreye giriyoruz. Bu çocukları Belediyemiz bünyesinde kurulan spor branşlarında spor yapmasına fırsat veriyoruz. Neticede 1500 sporcuya sahip olan belediyemiz bu çocuklara bir şans tanımış oluyor. ‘diye konuştu.

ORHANGAZİ’DEKİ MADDE BAĞIMLILIK ORANI DÜŞÜYOR

AMATEM heyetinden katılan temsilciler ise AMATEM’in kurulum yıllarında Orhangazi’den çok fazla sayıda gelen kişilerin olduğunu dile getirerek ‘şimdilerde AMATEM’e Orhangazi’den gelen kişi sayısı oldukça düştü. Yok denecek kadar az bir müracaat alıyoruz. Buda ilçedeki bir mücadelenin var olduğunu gösteriyor.’diye konuştu.

 

 

Diğer Haberler