Menu

GADEM ORHANGAZİ'DE MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ

Yazdır / Tarih: 2016-10-04

 

Bursa’da 27 Ağustos 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi destekleriyle kurulan ve bağımlılıkla mücadele kapsamında faaliyet gösteren Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM), madde bağımlılığıyla ilgili yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Sadece Bursa merkezde değil ilçelerde de madde bağımlılığına karşı savaş açan GADEM, Orhangazi’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında muhtarlara Gadem’in projeleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ALKOL VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Orhangazi Belediyesi, Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Alkol ve uyuşturucu bağımlılığının gün geçtikçe daha da büyük bir sorun olarak ortaya çıkan bir konu olduğunu belirterek, gerçekten uğraşı alanlarımızın en önemlilerinden birisi haline gelen bir sıkıntı madde bağımlılığı. Gün geçtikçe de farklı boyutlara ulaşıyor. İsimler değişiyor, başkanlıklar değişiyor ama değişmeyen bir şey var, gençlerimiz, yavrularımız bir bir elimizden uçup gidiyor. Buna nasıl engel olabiliriz, bunları nasıl topluma kazandırabiliriz noktasında neler yapabiliriz, yöneticiler olarak, toplum tarafından seçilen insanlar olarak, en önemli uğraşı alanlarımızdan birisi olması gerekiyor. Bundan sonraki zaman diliminde de bu konuyla çok daha fazla uğraşacağız. Uğraşmamız da gerektiğine inanıyorum. GADEM’in kurulması ve faaliyetleri bizim bu alandaki çalışmalarımız çok kolaylaştırıcı unsurlar taşıyor. GADEM’in çalışmalarına destek vermek, onlarla birlikte ortak hareket etmek, çözüm yolları noktasında birlikte çalışmak bizim için de büyük bir onur ve sorumluluk olacaktır dedi. Çağlayan, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında muhtarların mahallelerinde bu şekilde toplumdan artık kendini soyutlamaya çalışan gençlerimizin yeniden topluma kazandırılması için sorunun çözümü noktasında muhtarlarımızın da üzerine düşeni yapmalıdır. Hem muhtarlarımız hem bizler işbirliği halinde bu sorunun en aza indirilmesi için uğraş vermeliyiz dedi.

 

GADEM’İN ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Toplantıda daha sonra GADEM Sorumlusu Gökhan Öztürk tarafından muhtarlara yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Gökhan Öztürk GADEM’in Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulduğunu belirterek, bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğuna da vurgu yaptı. Gökhan Öztürk, her ayın sonunda 17 ilçe koordinatörünün bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptığını belirterek, Gadem’in amacı Bursa’da yasa dışı bağımlılık yapıcı uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında koruyucu önleyici çalışmalar yapmak, kullanıcılar için ise bireysel ve grup danışmanlığı yaparak sosyal rehabilitasyon sürecine destek olmak dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

 

 

Diğer Haberler