Menu

GAGAVUZ CUMHURİYETİNDEN MİSAFİRLERİ ORHANGAZİ BELEDİYESİ'NDE

Yazdır / Tarih: 2016-04-25

Orhangazi, Gagavuz Özerk Cumhuriyeti’nden Türk soydaşları ağırlıyor. Gagavuz Özerk Cumhuriyeti Kıpçak ilçesinden 25 kişilik bir grup, Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Garizan ve minik Halkoyunları Ekibi Orhangazi Belediyesi’nin daveti ile ilçeye geldi. 75.Yıl İlköğretim Okulu’nda düzenlenen resmi programda bir de gösteri yapan Kıpçak ekibi, daha sonra Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaret etti.

 

ÇAĞLAYAN; BURASI SİZİN EVİNİZ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 23 Nisan gibi özel bir günde, Türk çocuklarına armağan edilmiş bir bayramda Gagavuz Özerk Cumhuriyeti’nden, kardeş şehrimiz Kıpçak’tan gelen siz dostları Orhangazi’de ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz dedi. Türkiye sizlerin ikinci vatanı. Orhangazi sizlerin kendi eviniz. Bizler sizlerin her zaman yanındayız diye konuşan Çağlayan, Gagavuz Özerk Cumhuriyeti bilsin ki Türkiye her zaman onların yanında ve yakınında yer alacaktır dedi.

 

OLEG GARİZAN; EVİMİZDEYİZ

Daha sonra konuşan Kıpçak Belediye Başkanı Oleg Garizan, Türkiye’de olmak bize büyük bir gurur ve güven veriyor. Kendimizi burada evimizde hissediyoruz dedi. Konuk Belediye Başkanı Garizan sizler bizleri burada çok güzel ağırladınız. Bizler de sizlere her zaman kucak açmak, sizleri Gagavuzya’da ağırlamak isteriz dedi. Türkiye’nin yanımızda olduğunu bilmek bize güven veriyor diye konuşan Oleg Garizan, bu birliktelik yıllar boyu sürecek dedi.

 

KONUK BAŞKANDAN HEDİYELER

Ziyarette Oleg Garizan, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a Gagavuz Özerk Cumhuriyeti’ne has özel bir tabloyu hediye etti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ise konuk belediye başkanına Çini tabak ile içerisinde zeytin, zeytinyağı ve turşudan oluşan Orhangazi ürünlerinden hediye etti.

 Detaylı Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler