Menu

GEDELEK'İN KADERİ YENİ ALT YAPI İLE DEĞİŞECEK

Yazdır / Tarih: 2017-03-20

Orhangazi’ye bağlı Gedelek Mahallesi’nde içerisinde bin tonluk içme suyu deposu, içme suyu hatları, yağmur suyu giderleri ve son olarak da arıtma tesisinin yer alacağı Alt yapı çalışmaları başladı. BUSKİ tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan Gedelek Alt yapı çalışmalarında ana hatlar ve bin tonluk içme suyu deposunun inşaatına başlandı.

ÇAĞLAYAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gedelek Mahallesi’nde başlayan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Gedelek Mahallesi muhtarı Mehmet Dönmez ile birlikte, bin ton kapasiteli içme suyu deposu inşaatı ile mahallenin alt kesimlerinde başlatılan ana hat alt yapı çalışmalarını gezen başkan Çağlayan, çalışmalar ile ilgili de ekiplerden bilgi aldı.

GEDELEK’İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKi ekiplerinin çalışmalara başladığını belirterek, Gedelek’te uzun yıllardır ihtiyaç olan alt yapıyı tamamen yenileyeceğiz dedi. Çağlayan, alt yapı çalışmaları kapsamında içme suyu, yağmur suyu giderleri, kanalizasyon hatları tamamen yenilenecek. Buna ilave olarak bin tonluk içme suyu deposu da inşa ediliyor. Gedelek’te eski içme suyunun hali içler acısıydı. Artık Gedelek hem daha sağlıklı su içmiş olacak hem de içme suyu sorunu hiçbir zaman yaşamayacak dedi. Çağlayan, alt yapı çalışmalarının bitiminde ise bölgeye bir de arıtma tesisi yapılacağını belirterek, arıtma tesisi Gedelek için ve Gedelek’te faaliyet gösteren turşu imalathanelerimiz için son derece önemli. Arıtma tesisi ile birlikte buralardaki işletmelerimiz deşarjlarını arıtmaya gönderebilecek. Dolayısıyla firmalarımızın da geleceği daha iyi olacak dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler