GENÇLERE, TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI KONFERANSI

Yazdır / Tarih: 2018-01-09

Orhangazi Belediyesi’nin gençlere yönelik konferans programları devam ediyor. Orhangazi Belediyesi’nin organizasyonu ile Alitekin Konferans salonunda Lise öğrencilerine yönelik Teknoloji Bağımlılığı ve Teknoloji Bağımlılığının zararları konulu bir konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2018 yılını Gençler yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, gençlerimiz için hem kültürel hem sosyal hem de sportif etkinliklerin artacağı bir dönem başlattıklarını belirterek gençlerimizin tüm sosyal ve kültürel faaliyetleri ile sportif etkinliklerine öncülük edeceğimiz gibi bu konuda Orhangazi’deki tesis sayısını da her geçen gün artırmanın gayretleri içindeyiz dedi. Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Medipol Üniversitesi SHMYO Diyaliz Program Başkanı ve Yeşilay Denetim Komisyonu Başkanı Öğretim Görevlisi Selda Selimoğlu Teknoloji Bağımlılığı ve Zararları Konulu bir konferans düzenledi. Gençlere teknoloji bağımlılığından kurtulmanın yollarını anlatan Selda Selimoğlu, özellikle sportif ve kültürel etkinliklere yönelmenin gençleri teknoloji bağımlılığından kurtaracağını belirtti. Selda Selimoğlu, teknoloji, internet ve telefon bağımlılığının gençler üzerinde son derece olumsuz etkileri olduğuna da vurgu yaparak, ölümcül hastalıklardan ölümcül yaklaşımlara kadar gençler bu şekilde bir boşluğa sürüklenebiliyor dedi. Konferans sonunda Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, konferans sunumu gerçekleştiren Selda Selimoğlu’na bir çini hediye etti.