Menu

GÖL SAHİL PROJESİ İNŞAATI BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2018-09-24

 

 

Orhangazi'de İznik Gölü Sahiline yapılacak olan ve bölgeyi cazibe merkezine dönüştürecek olan yeni Göl Sahil Projesinde inşaat başladı. Daha önce yer tesliminin yüklenici firmaya yapıldığı Göl Sahil projesinde yüklenici firma ekipleri sahilde ilk kezmayı vurdu.

 3 bin metrelik bölümde çalışma yapılacak

 Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan ve Çamlık ile göl arasında kalan bölümde yürüyüş yolları, dinlenme alanları, bisiklet yolu, kamelya gibi yerlerin olacağı Göl Sahil Projesi Çamlık güzergahı boyunca yaklaşık 3 bin metrelik bir bölümü kapsıyor. Göl Projesinin ilk etabı olan sahil projesinin çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ekiplerden bilgi aldı.

 Göl hakettiği değeri bizim zamanımızda bulmaya devam ediyor

Başkan Çağlayan, İznik Gölü Orhangazi sahilini hakettiği değere kavuşturmak için doğal dengesini koruyarak sadece Orhangazi'nin değil, bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için uğraş verdiklerini ifade etti.Başkan Çağlayan göl projesinin ilk etabı sahil yürüyüş ve bisiklet yolu ile sosyal donatı alanları olduğunu ifade ederek, bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihalesi yapılan projemiz başlamış oldu. Yıl sonuna kadar büyük oranda tamamlanmasını beklediimiz çalışmamızın sonunda yürüyüş yolu boyunca da rekreasyon çalışması yapılacak dedi. İznik Gölü Orhangazi sahilinin yıllardır hakettiği değeri görmediğini de belirten Çağlayan, bizim zamanımızda Göl piknik alanı, sahil şeridi, çamlık tesisleri gibi bölgelerde yeni düzenlemeler yaptık. Göl bizim zamanımızda hakettiği değere kavuştu. Bundan sonra bu bölgede vatandaşlarımız için çok daha iyi projeleri de hayata geçirmiş olacağız dedi. Gölü hem korumaya hem de güzelleştirmeye çaba gösterdiklerini de ifade eden Çağlayan, göl bizlerin ve bu bölgenin gözbebeği. Doğal dengesini korumak bizim önceliklerimiz arasında. Hem bunu yapacağız hem de göl sahilini vatandaşlarımızın dört mevsim kullanabilecekleri bir hale getireceğiz dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler