Menu

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ ORHANGAZİ’DE DE HAYATA GEÇİRİLDİ

Yazdır / Tarih: 2015-03-26

 

  GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ ORHANGAZİ’DE DE HAYATA GEÇİRİLDİ

  PROTOKOL ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde planlanan Gönül Elçileri Projesi kapsamında tüm Türkiye genelinde aynı gün ve saatte hayata geçirilen Bereket Ormanları kapsamında binlerce fidan toprakla buluştu

   ORHANGAZİ’DE NADIR TESİSLERİNDE SEDİR FİDANLARI DİKİLDİ

 Proje kapsamında gerçekleştirilen Bereket Ormanları fidan dikim töreni Orhangazi’de Nadır Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Yzb.Ogün Demir ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem’in eşleri ve çok sayıda öğrencinin ve davetlinin katıldığı Bereket Ormanı programından sonra protokol üyeleri çocuklarla birlikte fidan dikti.

    ÇAĞLAYAN; PROJENİN YILIN HER AYINA YAYILMASINI İSTİYORUZ

 Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, çok özel bir projeyi paylaşmak için bir araya geldiklerini belirterek, projemiz aynı anda tüm ülke genelinde hayata geçiriliyor. Biz de Orhangazimizin gözbebeği mekanı olan Nadır tesislerinde projeyi hayata geçiriyoruz dedi. Ağaca ve yeşile çok önem veren bir inancın temsilcileri olduklarını hatırlatan Neşet Çağlayan, kıyamet  kopacağını bilseniz de elinizdeki fidanı dikin diye tavsiyede bulunan bir peygamberin ümmetiyiz. Dolayısyıla bu inancımızın gereğini, topluma ve insanlığ karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmek üzere burada toplandık dedi. Nadır tesislerinin önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Çağlayan, dikeceğimiz fidanlar ile bu bölge daha da nefes alabileceğimiz doğa harika bir alan olacak dedi. Başlatılan bu projenin yıl içine de yaygınlaştırılarak doğayı ve yeşili korumak bilincinde daha da pekiştirileceğini belirten Çağlayan, çocuklarımıza da bu bilinci aşılamamız gerekiyor dedi.

   KAYMAKAM PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 Daha sonra kürsüye gelen Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise başlatılan proje ile ilgili bilgi aktardı. Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatıldığını hatırlatan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, projenin sadece ağaç dikiminden ibaret olmadığını, ayrıca bir çok sosyal projenin de aynı kapsamda hayata geçirildiğini vurguladı. Proje kapsamında Bereket Ormanı çalışmasının Türkiye’nin her noktasında aynı anda gerçekleştirildiğini belirten Yurdaer, Gönül Elçileri projesi bir toplum kalkınması projesidir. Bu proje kapsamında bir çok sosyal çalışmalar halen yürütülüyor. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımız tarafından yürütülen bir çalışma. Projeyi çok önemsiyoruz dedi.

   PROTOKOL ÇOCUKLARLA BİRLİKTE FİDAN DİKİMİ YAPTI

 Programda konuşmaların ardından ilçe protokolü eşleri ile birlikte Nadır Tesislerinde belirlenen alana 150 adet Sedir Ağacı fidanı dikimi yaptı. Fidan dikiminin ardından protokol üyeleri çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Diğer Haberler