Gözümüz de Gönlümüz de Deprem Bölgesinde

Yazdır / Tarih: 2024-02-06

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Bekir Aydın mesajında, bizler aradaki mesafe ne kadar uzak olursa olsun vatandaşının derdine kendi derdimiş gibi üzülen bir milletiz, diyerek sözlerine “Bugün, ülkemizin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş depremlerinin birinci yıl dönümü. Bu depremde hayatını kaybeden binlerce kardeşimize tekraren Allah'tan rahmet, yaralanan on binlerce kardeşimize acil şifalar diliyorum. Depremde evleri, işyerleri, okulları, camileri ve diğer tesisleri zarar gören tüm vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için devletimiz ve milletimiz el ele verdi. Bu zor günlerde, Orhangazi olarak biz de deprem bölgesine dört koldan yardımlarımızı sürdürdük. Ayrıca Orhangazi Belediyesi öncülüğünde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere başlattığımız ayni yardım kampanyasına hemşehrilerimiz büyük ilgi gösterdi. Gıda, giyim, battaniye, çadır, hijyen malzemesi gibi ihtiyaç malzemelerini depremzedelere ulaştırdık. Bunun yanı sıra, 21 kişilik arama kurtarma ekibimiz OBAK, deprem bölgesinde canla başla çalıştı. OBAK ekibimiz, bir bina enkazından üç kişilik aileyi canlı olarak kurtararak hayata tutunan elleri oldu. Bu kahramanlık öyküsü, tüm Türkiye için ümit haline geldi.“ İfadeleriyle sürdürdü. Başkan Bekir Aydın mesajına “AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak deprem bölgesine özel bir ilgi ve hassasiyet gösterdik. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli her fırsatta depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Bir yıl içerisinde de çok başarılı çalışmalar yapıldı. Elbette ki Cumhur İttifakı Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek.“ Vurgulamalarıyla devam etti.  Başkan Aydın açıklamasına “Türk milleti olarak, deprem karşısında yılmadık, yıkılmadık. Deprem, bizi daha da birbirimize kenetledi, dayanışma ruhumuzu güçlendirdi. Deprem, bize hayatın değerini ve kıymetini hatırlattı. Deprem, bize bir imtihandır. Bu imtihanı başarıyla vermek için elimizden geleni yapacağız. Allah, bize ve milletimize yardım etsin, sabır versin, güç versin.” Cümleleriyle son verdi.