Menu

HIDRELLEZ COŞKUSU GÖL KENARINDA YAŞANDI

Yazdır / Tarih: 2018-05-14

Orhangazi Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri İznik Gölü Orhangazi sahilindeki İskele Meydanında gerçekleştirildi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkan vekili Fahrettin Uludağ, MHP ilçe başkanı Necati Güneş, Jandarma Komutanı Jand.Yzb.Ali Kanber, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Habibe Sivri, Belediye başkanı Çağlayan’ın eşi Zöhre Çağlayan ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bahar bayramı

Hıdrellez Şenliklerinin açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Habibe Sivri yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, baharın müjdeleyicisi Hıdrellezi birlik beraberlik ve dayanışma içinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz dedi. Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ise Hıdrellez geleneğini yaşatan organizasyonları önemsediklerini ve buna katkı koyan herkesi kutladıklarını ifade etti. İznik Gölü Orhangazi sahilindeki hıdrellez şenliklerinde daha sonra halkoyunları gösterileri, öğrenciler ve çocuklara yönelik çeşitli yarışmalar düzenlendi. Halaylar çekilip gösterilerin yapıldığı Hıdrellez şenliklerinde daha önce düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi. Televizyon programcısı ve beslenme uzmanı Emine Beder’in beslenme ve yemek pişirme konularında püf noktaları ile ilgili kısa bir sunum yaptı.

 Hıdrellez ateşi yakıldı

Hıdrellez şenliklerinde daha sonra Hıdrellez ateşi yakıldı. Hıdrellez ateşinin üzerinden Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve diğer protokol üyeleri atladı. 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler