Menu

HIDRELLEZ ŞENLİĞİ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Yazdır / Tarih: 2017-05-08

Orhangazi Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Hıdrellez şenliği düzenlendi. Göl Kenarında binlerce insanın katıldığı Hıdrellez şenliğinde protokol üyeleri Hıdrellez ateşi yakıp üzerinden atladı. Çocuk oyunlarına eşlik eden Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Ak Parti başkan vekili Kani Mestanlar ve diğer davetliler, çocuklar ve Orhangazili vatandaşlarla birlikte hıdrellez coşkusu yaşadı. Hıdrellez Şenliği kapsamında bir de ev hanımlarına yönelik yemek yarışması düzenlendi.

ÇAĞLAYAN; BAHARIN COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Hıdrellez şenliğinin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Habibe Sivri, bu yıl bu organizasyonu Orhangazi Belediyesi ile birlikte 3.kez düzenlediklerini belirtti. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Hıdrellez şenliklerinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, Kent Konseyi Kadın Meclisine teşekkür ediyorum dedi. Eşsiz bir coğrafyada yaşadıklarını belirten Neşet Çağlayan, Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Sağımıza baktığımızda gölle beraber doyumsuz bir coğrafyayı, sol tarafınıza baktığınızda yeşil örtü ile beraber doyumsuz bir coğrafyayı görüyorsunuz. Dolayısıyla bu güzel ilçede yaşamanın da bir bedeli olsa gerek. Bu bedel de bu ilçede yaşayan herkesin bilgi birikimi ile bu ilçeye hizmet etmesidir. Bizler de bütün kurumlarımızla birlikte bu güzel ilçeye layık olmaya ve hizmet etmeye gayret ediyoruz. İnşallah bu güzel bahar gününde bahtınız da geleceğiniz de böyle güzel ve aydınlık olur dedi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Konuşmaların ardından ilçe protokolü Hıdrellez ateşini yakıp üzerinden atladılar. Genci yaşlısı, kadını erkeği ve çocukları ile birlikte daha sonra Hıdrellez nedeniyle şenlikler yaşandı. Orhangazi Belediyesi tarafından kurulan oyun parkurlarında çocuklar doyasıya eğlenirken, protokol üyeleri çocuklarla birlikte bir çok yarışmaya da eşlik ettiler. Yarışmalar esnasında renkli görüntüler yaşanırken, hıdrellez şenlikleri kapsamında jüri üyeliklerini ilçe protokolünün eşlerinin yaptığı bir de yemek yarışması düzenlendi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler