HÜRRİYET DEV TESİSİNE KAVUŞUYOR

Yazdır / Tarih: 2018-09-10

Orhangazi Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi’nde Hürspor Kulübü ile mahalledeki Sivil Toplum Kuruluşları için inşa edilecek olan 4 Katlı Yeni Hürriyet Sosyal Tesisleri binasının temel atma töreni yapıldı. Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık ve Refik Aydın, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Per.Atğm.Ömer Birinci, Ak Parti ilçe başkanı Fahrettin Uludağ, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, Muhtarlar, mahalle halkı ile çok sayıda davetlinin katıldığı temel atma töreni, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mehteran ekibinin kısa konseri ile başladı. Törende Konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Ak Partili Belediyeciliğin sadece alt yapı ve diğer hizmetler olmadığını, insanların hayatına dokunan her çalışmada var olduğunu belirterek, Hürriyet Sosyal Tesis projemiz de bunlardan birisi. Orhangazimize hayırlı olsun dedi. Daha sonra kürsüye gelen Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Arif Serbest ise Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a mahalleye kazandıracağı bu tesis nedeniyle teşekkür etti.

Çağlayan; Hürriyet Mahallemizin çehresini değiştiriyoruz

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Hürriyet Mahallesi’nin geçmiş yönetimlerde hep üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek, ancak Ak Parti iktidarı ve belediyeciliği ile birlikte Hürriyet Mahallesi öz evlat konumuna gelmiş, mahallemize kamu yatırımlarından belediye hizmetlerine kadar bir çok yatırım gerçekleştirmiş olduk dedi. Çağlayan, Adliye Binası inşaatının da Hürriyet Mahallesinde devam ettiğini hatırlatarak, yanı başında şelale park projemizi de Belediye olarak biz hayata geçireceğiz. Hürriyet Mahallemiz artık eski makus talihini yaşamayacak. Bizim dönemimizde mahallemiz cazibe merkezi haline geldi, daha da güzelleşecek gelişecek dedi. Sosyal Tesislerin mahallenin çehresini de değiştireceğini belirten Çağlayan, tesisimizi en kısa sürede tamamlayıp hizmete sokacağız dedi. Programda konuşan Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ise böylesine büyük bir eserin Kurtuluş Gününde temellerinin atılmasının da özel bir anlamı olduğunu ve Orhangazi Belediyesi’nin çalışmalarını taktir ettiğini belirterek, eser ilçemize hayırlı olsun dedi. Programda son olarak söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise kendisinin de bir göçmen olduğunu belirterek, Orhangazi’de Belediyemizin göçmenlerimizin yoğun yaşadığı mahalleye böylesine bir eser kazandırması alkışı hak eden bir çalışma dedi. Orhangazi’nin ve Bursa’nın 2004 yılında Ak Partili belediyecilikle tanıştığına vurgu yapan Refik Özen, Orhangazi kısa bir aradan sonra bugün Neşet Çağlayan başkanlığında Ak Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini vermekte. Yolumuza Neşet Çağlayan ile devam ediyoruz. Daha önce Orhangazi’ye gelmiştim. Orhangazi’nin eski hali ile bugünkü hali arasında dağlar kadar fark olduğunu ve Orhangazi’nin kabuğunu kırmış güzel bir şehir olduğuna şahitlik ediyorum dedi. Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte Hürriyet Sosyal Tesislerinin temel atma butonuna basılarak inşaat başlatıldı.