Menu

Huzurevi Binasının Yurt Binasına Dönüştürülmesi ile İlgili Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Veysel Erdel İle Bir Araya Geldi

Yazdır / Tarih: 2015-03-05

   Orhangazi’de daha önce Huzurevi binası olarak tasarlanan ancak daha sonra bina ve arsası Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Nadır Yolu üzerindeki bina Ortaöğretim Yurt binası olarak yeniden tadilatı yapılacak. Yeni yapılan İmam Hatip Ortaokulu binasının yanında bulunan eski huzurevi binasının tadilatının ve bakım onarımının yapıldıktan sonra yurt binasına dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı.

           ÇAĞLAYAN VE AYDIN BAKANLIKTA

    Huzurevi binasının Yurt Binasına dönüştürülmesi ile ilgili olarak Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile birlikte Ankara’daki temasları esnasında Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Veysel Erdel ile bir araya geldi. Huzurevi binasının tadilatı ile ilgili Strateji Geliştirme Daire Başkanı Veysel Erdel ile görüşen Başkan Çağlayan, binanın acil bir şekilde tadilatının yapılıp yurt binasına dönüştürülmesi gerektiğini ve yurt ihtiyacının üst düzeyde olduğunu ifade etti. Projeler ve yazışmaları inceleyen Veysel Erdel, bu konuda ek bir ödenek çıkarılması talimatını verdi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek olan ek ödenek ile birlikte huzurevi binasının yurt binasına dönüştürülmesi için yeni bir proje hazırlanacak. Ardından ise ihale sürecine girilecek. İhale ile birlikte yeni döneme yetiştirilebilmesi için bina tadilatı yapılacak ve Ortaöğretim Yurt binasına dönüştürülecek.

            ÇAĞLAYAN; ORTAÖĞRETİM YURT BİNASI ACİL İHTİYACIMIZ

   Belediye başkanı Neşet Çağlayan, yurt binası ihtiyacının Orhangazi’de büyük olduğunu belirterek, daha önce belediye olarak huzurevi binasının Milli Eğitim Bakanlığı’na devrini gerçekleştirmiştik. Bu binanın ortaöğretim yurt binası olması talebimiz vardı. Şimdi bu talebimiz karşılık buldu. Yurt binası ile ilgili Bakanlığımız ek bir ödenek aktarımı yaptı. Bu sayede yurt binası da yapılabilecek dedi. Orhangazi’de 3 Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesine Orhangazi dışından gelen çok sayıda öğrenci olduğunu belirterek, bu öğrencilerimizin yurt ihtiyacı var. İlk yurt binamızı da Huzurevi binasının yerine yapmış olacağız dedi. 

Diğer Haberler