HZ.MEVLANA ŞEB-İ ARUZ GECESİNDE ANILDI

Yazdır / Tarih: 2018-01-09

Orhangazi Belediyesi, Hz.Mevlana’nın 744.Vuslat yılı nedeniyle Şeb-i Aruz programı düzenledi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Yalova Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı gecede Gazetei-Yazar Sami Özey Hz.Mevlana’nın hayatını anlattı. İlahi Sanatçısı Mesut Yavaş’ın ilahileri ile katıldığı gecede sema gösterileri de büyük ilgi gördü.

Hz.Mevlana’yı anma gecesinde gazeteci yazar Sami Özey, Hz.Mevlana’nın doğumundan vefatına kadar olan zaman ile ilgili olarak salonu dolduran vatandaşlara bilgiler aktardı. Sami Özey, sunumunun ikinci bölümünde ise Hz.Mevlana’dan beyitler sundu. Son bölümde ise Kudüs’te yaşanan İsrail Devlet terörüne tepki gösteren Sami Özey, Kudüs’e herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Programın kalan bölümünde ilahi sanatçısı Mesut Yavaş, bir ilahi konseri verdi. Konsere semazenler de eşlik etti.