Menu

HZ.PEYGAMBER İÇİN MUHTEŞEM MEVLİD-İ NEBİ GECESİ

Yazdır / Tarih: 2018-01-09

Orhangazi Belediyesi, Mevlid Kandili ve Hz.Peygamber’in dünyayı şereflendirdiği gece nedeniyle Mevlid-i Nebi gecesi düzenledi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ile birlikte çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede Ünlü ilahiyatçı Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu Hz.Peygamber’İn hayatını anlattı. Gece dünya Kuran-ı Kerim okuma şampiyonu Mehmet Bilir’in Kuran tilaveti ile başladı. Gecede ayrıca İlahi Sanatçısı Sedat Uçan’da bir ilahi konseri düzenledi. Program, Dünya Kuran-ı Kerim okuma şampiyonu Mehmet Bilir’in okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı.

 ÇAĞLAYAN; BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KASTEDENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Hz.Peygamber’in dünyayı şereflendirdiği Mevlid Kandili gecesinde birlik ve beraberlik içinde olduklarını ifade ederek, hepimiz dünyayı nurlandıran Hz.Muhammet’in (S.A.V.) ümmeti olmaktan dolayı gururluyuz dedi. Mevlid’i nebi gecesinde ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde varlığımızı sürdürmeliyiz dedi.  Belediye Başkanı Çağlayan’ın konupşmasının ardından kürsüye İlçe Müftüsü Yusuf Tuna geldi. Tuna gecenin düzenlenmesine katkı sağlayan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a teşekkür etti.

 İLAHİ KONSERİ VE NİHAT HATİPOĞLU SUNUMU

Konuşmaların ardından programda Türkiye’nin yakından tanıdığı ilahi sanatçısı Sedat Uçan birbirinden güzel eserlerden oluşan bir ilahi konseri verdi. İlahi konserinin ardından ise programda Türkiye’nin en önemli ilahiyatçılarından Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu Hz.Peygamber’in hayatını anlatan yaklaşık 1,5 saatlik bir sunum gerçekleştirdi.

 

Diğer Haberler