Menu

İKİ VATANDAŞIMIZ DAHA SICAK YUVASINA KAVUŞTU

Yazdır / Tarih: 2017-04-19

Sıcak yuvada yedinci ev

Orhangazi Belediyesi ‘Sıcak yuva projesi’ kapsamında iki kişiyi daha yaşanmaz yerlerden çıkartıp yuva sahibi yaptı. Belediye’nin proje kapsamında ev sahibi yaptığı kişi sayısı 7 oldu. Başkan Çağlayan, Yeniköy ve Gemiç’i ziyaret ederek ihtiyaç sahiplerine evlerini teslim etti.

 

Orhangazi Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Sıcak yuva projesi’ kimsesiz ve evsizlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Daha önce bir çok ihtiyaç sahibinin evinde bakım onarım yapılan proje kapsamında yeniden ev yapılan kişi sayısı ise 7’ye ulaştı.

EVLERİNİ BAŞKAN TESLİM ETTİ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan yardımcısı Necmettin Şahin, Meclis üyeleri Halil Kurtulmuş ve Fikret Nogal ile birlikte proje kapsamında yeni yuva sahibi olan kişileri ziyaret etti. Başkan Çağlayan’ın ilk durağı Yeniköy mahallesi oldu. Burada mahalle muhtarı Recep Sönmez tarafından karşılanan Başkan Çağlayan, yalnız yaşayan Kemal Sert için yaptırılan evi teslim etti. Sert’in daha önce yaşadığı harabe halindeki evi de gezen Çağlayan, hayır duası aldı. Sert ve İstanbul’da yaşayan kızı Başkan Çağlayan ve Sosyal Yardım İşler Müdürü Fatih Dönmez’e teşekkür çiçeği verdi.

Çağlayan ve beraberindekilerin sonraki durağı ise Gemiç mahallesiydi. Muhtar Dinçer Dimrit ile birlikte kimsesiz Mehmet Arol’un çamur içindeki eski evini gezip, yeni evini teslim eden Çağlayan, ardından da köy meydanında mahalle halkıyla çay içip sohbet etti. Yaşanmaz durumdaki evlerden çıkıp, Belediye tarafından yaptırılan ve beyaz eşyaları da konulan yeni evlerine kavuşan Sert ve Arol’un mutlulukları gözlerine yansıdı.

Orhangazi Belediyesi’nin proje kapsamında yeni ev sahibi yaptığı kişi sayısı yedi oldu.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

 

Diğer Haberler