Menu

ILICA ARTIK ORHANGAZİ BELEDİYESİNDE

Yazdır / Tarih: 2015-11-06

Orhangazi’ye bağlı Keramet sınırları içinde yer alan Ilıca sıcak su tesislerinin kullanım hakkı Orhangazi Belediyesi’ne devredildi. Daha önce Bütünşehir yasası ile birlikte kullanım hakkı Bursa Büyükşehir Belediyesi, Jeotermal AŞ’de bulunan Keramet Ilıca Sıcak su tesislerinin kullanım hakkı, Orhangazi Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol  ile Orhangazi Belediyesi’ne devredildi.

İMZALAR ATILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Jeotermal AŞ Genel Müdürü Hasan Aydın, Orhangazi Belediyesi’ne gelerek Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Ilıca’nın Orhangazi Belediyesi’ne devri ile ilgili protokolü imzaladı. Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Hüseyin Şahin’in de hazır bulunduğu imza töreninde Jeotermal AŞ genel müdürü Hasan Aydın ile Belediye Başkanı Neşet Çağlayan protokolü imzaladı.

SAĞLIK TURİZMİNİ ÖNEMSİYORUZ

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ilıca Sıcak Su Kaynağının kullanım ve işletme hakkının Orhangazi Belediyesi’ne devredildiğini belirterek, biz öteden beri zaten Keramet ve Çakırlı bölgesi için bir Termal Turizm yatırımları konusunda adımlar atıyoruz. Bu devir ile birlikte sağlık turizmi konusunda yeni adımlar da atmaya başlayacağız dedi.

AYDIN; ORHANGAZİ KABUĞUNU KIRACAK

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise Jeotermal enerji konusunda Bursa’nın büyük kaynakları bulunduğunu belirterek, Orhangazi Ilıca’daki bu tesisin de geliştirilerek Sağlık Turizmine kazandırılabileceğini ifade etti. AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise Orhangazi’nin sanayi ve Tarımı ile gelişmişlik gösterdiğini hatırlatarak, buna bir de sağlık turizmi eklenmesi gerekiyor. Bu konuda hem Orhangazi Belediyesi hem Büyükşehir Belediyesi bu konuda adımlar atıyor. Bize de bununla ilgili her çalışmaya destek olmak düşüyor. Orhangazi’nin her konuda kabuğunu kırması ve bu yöndeki çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz dedi.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ILICA’YA YENİ TESİS

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin Ilıca tesisleri için bir proje hazırlığı içinde bulunduğu ve projenin hazırlanmasından sonra Keramet Ilıca bölgesinde modern bir tesis inşa edeceği kaydedildi.

 

Diğer Haberler